Як вибрати безпровідні навушники

© pixabay.com

Останнім часом бездротові технології стають все більш популярними та інтегруються практично в усі відомі гаджети. Не стали винятком і навушники, які завдяки бездротовому з’єднанню стали комфортнішими у використанні та отримали багато нових і корисних функцій. Пропозицій на ринку безпровідних навушників доволі багато, якщо відкрити каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/wireless-headphones/, то можна побачити понад пів тисячі варіантів. Вибрати серед них ідеальну пару доволі складно, оскільки незрозуміло, на що варто звертати увагу, а які параметри є другорядними. В цьому матеріалі ми коротко розберемо основні характеристики, які варто враховувати при купівлі бездротових навушників.

Ключові відмінності бездротових навушників

Для початку варто зауважити, що існує дві технології передачі бездротового сигналу, які використовуються в навушниках: Bluetooth та радіосигнал. Останній для роботи вимагає спеціального приймача, який йде в комплекті з навушниками, і вставляється в USB-порт. Така технологія переважно застосовується в ігрових навушниках, оскільки має більший радіус дії та меншу затримку. Блютуз технологію використовують в мультимедійних навушниках для повсякденного використання. 

Основна фішка бездротових моделей це безумовно технологія активного шумозаглушення ANC. Принцип її роботи доволі простий. Зовнішні мікрофони вловлюють оточуючий шум, після чого електроніка відтворює в динаміках такий самий звук, але в протифазі. Це дозволяє “погасити” звукову хвилю, тим самим значно покращивши акустичний комфорт власника. Варто зауважити, що алгоритми ANC не завжди працюють ідеально, а також не можуть боротися з таким фізичним явищем як “кісткова провідність звуку”, при якому власне звук потрапляє напряму на внутрішнє вухо через кістки черепа. З цієї причини шумозаглушення в повнорозмірних навушниках значно ефективніше ніж у внутрішньоканальних, оскільки габаритні чаші додатково перекривають простір довкола вух. Зауважимо, що робота ANC зменшує автономність приблизно на 15-20%.

До речі, вибираючи блютуз навушники, перевіряйте сумісність з вашим пристроєм. Зазвичай проблем бути не повинно, але є нюанси з підтримкою різних кодеків. Найпопулярнішими кодеками є ABC та AAC, але найкращу якість звуку можна отримати використовуючи aptx HD або LDAC, але вони не завжди підтримуються бюджетними девайсами. 

Ще зверніть увагу на органи керування навушниками та вбудовані мікрофони. Останні необхідні не лише для роботи ANC, але й для спілкування. Важливо, щоб мікрофони вміли фільтрувати зовнішній шум, особливо шум вітру. Органи керування можуть бути представлені фізичними кнопками або сенсорними панелями, за допомогою яких можна перемкнути трек, змінити гучність або відповісти на дзвінок не витягаючи телефон з кишені. 

Основною перевагою безпровідних навушників безумовно є відсутність кабелів і повна свобода руху, але це має свою ціну у вигляді автономності. Повнорозмірні моделі можуть пропрацювати на одному заряді до 40-70 годин, тоді як для TWS-моделей ця цифра складає 5-8 годин. Плюс декілька разів їх можна підзарядити від комплектного кейса. Після цього доведеться шукати розетку або павербанк.

І остання порада: по можливості старайтеся особисто зайти в магазин і протестувати навушники перед тим, як купувати. Послухайте в них знайомі композиції, оцініть якість звучання, комфорт посадки, матеріали, роботу мікрофона та додаткових функцій, і лише після цього робіть остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар