Вночі з Кропивницького вирушили автобуси з прочанами для Хресної ходи Московського патріархату

Фото - УНН-Центр

Сьогодні вночі, близко 00-30, з Кропивницького на Київ виїхало декілька автобусів із прочанами УПЦ МП для того, щоби долучитися до так званої Хресної ходи, організованої Московським патріархатом, повідомив кореспондент Першої електронної газети.


Великогабаритні автобуси чекали прочан біля храму Благовіщення (поблизу монумента янголу-охоронцю) та кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці (Велика Перспективна, 74). Імовірно, іще один автобус з прочанами від’їхав в цей час від іншого храму УПЦ МП, однак зафіксувати його нашому кореспондентові не вдалося. За приблизними підрахунками, з Кропивницького долучатися до Хресної ходи вирушили близько сотні прихожан та священнослужителів УПЦ МП.

Не обійшлося і без ексцесів. Зокрема, біля храму Благовіщення Пресвятої Богородиці як самі святі отці, так і прихожани, не змогли спокійно відреагувати на появу журналістів та відмовилися говорити куди і навіщо їдуть пізньої ночі, відмовилися представлятися, називаючи журналістів “провокаторами” та стверджуючи, що їм заважають проводити молитву і освячення автобуса.

– На Коблево їдем, – пожартував один із учасників поїздки.

Лише згодом, після освячення транспортного засобу, один із священників, що не представився, зізнався, що дійсно з прочанами їдуть до Києва на молебень.

За кілька хвилин після появи на місці відправлення автобусу журналістів, до прочан підійшли декілька представників місцевого “Правого сектору”, які вмовляли людей не їхати на Київ і не ставати жертвами ФСБ та ігор Путіна, який, за їхньою інформацією, збирається використати Хресну ходу для загострення ситуації в Україні. Від умовлянь справа перейшла до взаємних звинувачень, проте, на щастя, до бійки не дійшло. Цікаво, що деякі прихожани були переконані, що їдуть молитися за здоров’я воїнів, які захищають Україну на сході.

На питання нашого кореспондента, чи не бояться вони імовірних провокацій, логічної відповіді священник, що супроводжував прочан, дати не зміг.

Поки прочани відправлялися від Благовіщенського храму, від кафедрального собору вирушив інший автобус з віруючими. За свідченнями очевидців, автобус збирав прочан по місту і повертався забрати тих, хто не встиг вчасно. Від цього собору вирушило з півсотні вірян.

Нагадаємо, основний молебень має проходити сьогодні в центрі Києва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар