Кіровоградщина: Олександр Чалапчій, у якого війна забрала обидві ноги, налагодив виробництво екопалива (ВІДЕО)

Сашко Чалапчій на перший погляд звичайнісінький бізнесмен-початківець з невеличкого містечка на Кіровоградщині. Купив станок для пресування сіна, зробив машину для сушки та почав виробляти біопаливо. Єдине, що його вирізняє – ходить чоловік, спираючись на паличку, незважаючи на свій молодий вік. Про те, як живе, виживає і заробляє колишній боєць 34-го батальйону – дивіться у сюжеті “Громадського.ТВ”.

Олександр Чалапчій надзвичайно відкритий хлопець. У рідному місті на Кіровоградщині викладав газо-зварювання в одному з училищ. Коли в Києві розпочалася революція – осторонь він не залишився. Був на Майдані у найгарячіші дні.

Потім, почалася війна. Спершу Сашко потрапив до військкомату. Їздив до АТО волонтером. Дізнавшись, що його учні воюють, побачивши в якому стані знаходиться армія прийняв доленосне для себе рішення і написав рапорт про переведення в зону АТО.

28 вересня 2014, коли боєць ніс варту на блокпості, сталася біда. Олександр потрапив під мінометний обстріл. В наслідок розриву міни, бійцеві пошкодило обидві ноги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар