У центрі Кропивницького спіймали лисицю з підозрою на сказ (ВІДЕО)

Скріншот з відео

Сьогодні, 6 березня, у центрі Кропивницького спіймали лисицю, яка мала ознаки хвороби на сказ. Дезорієнтована тварина бігала у Ковалівському парку та обабіч обласної філармонії.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Відтак, зранку в телеграм-каналі “Безпечне місто” поширили відео з лисицею, яка бігала центром міста, гризла шини автівок, та, за словами людей, нападала на перехожих. Невдовзі диспетчер ГУНП повідомив, що лисицю відловили.

Речниця Держпродспоживслужба в області Наталія Шевченко підтвердила факт відлову, а також зазначила, що лисиця має ознаки сказу. Аби тварина не заразила інших та не покусала людей, ветеринарні лікарі піймали її, ввели заспокійливе й транспортували в районну ветлікарню.

“Фахівці ветлікарні виїхали на місце події та за допомогою спеціального приладу – петлі для безпечного вилову та фіксації тварини, використали шприцемет, який дозволяє вводити тварині наркоз на відстані, завдяки чому змогли тимчасово приспати тварину для можливості транспортування. В тварини помітили агресивну поведінку, блювання, вона гризла каміння тощо. Для перевезення тварини до ветлікарні використали обладнаний причіп-вольєр, а для утримання в ізоляції на період спостереження-помістили у спеціальну кабінку-вольєр. Тож лисиця залишається на території Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини під наглядом фахівців. У випадку погіршення стану тварини та її загибелі буде обов’язково здійснено лабораторне дослідження для підтвердження чи спростування захворювання на сказ”,- пояснила Наталія Шевченко.

Працівники служби звертаються  до мешканців області – якщо ви мали контакт із дикою твариною, вона вас ослинила, подряпала чи вкусила, терміново зверніться до лікарні для здійснення курсу антирабічних щеплень.

Для власників домашніх тварин при підозрі на контакт домашнього улюбленця з лисицею необхідно звернутися до лікарні ветеринарної медицини для проведення щеплення тварині та недопущення поширення смертельної хвороби.

Нагадаємо, у Новомиргородській громаді зареєстрували два випадки сказу

Читайте також: Малою Вискою розгулюють лисиці. Що робить влада, щоб убезпечити мешканців?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар