Як на Кіровоградщині ліквідовують наслідки обледеніння

Аварійні бригади енергетиків за підтримки рятувальників ліквідовують наслідки ускладнення погодних умов і відновлюють енергозабезпечення населених пунктів Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

Починаючи з 7 січня, на Кіровоградщині спостерігається погіршення погоди у вигляді дощу з мокрим снігом, поривів вітру та морозу, що спричинило зледеніння дерев та їх падіння на проїжджі частини доріг, пошкодження електроопор та ліній електропередач. Внаслідок ускладнення метеоумов без електропостачання залишається більше сорока населених пунктів, переважно в Устинівській, Кетрисанівській та Долинській громадах.

Пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградського гарнізону привели у готовність автомобілі підвищеної прохідності та важку інженерну техніку. Рятувальники прибирають зледенілі аварійні дерева й гілки, що заважають руху транспорту та загрожують падінням на будинки й лінії електропередач. За потреби допомагають енергетикам дістатися знеструмлених населених пунктів та здійснюють буксирування транспортних засобів і техніки аварійних служб з ускладнених ділянок доріг на безпечні.

На даний час ситуація контрольована. В громадах, де відсутнє світло, діють «Пункти незламності».

4

7

6

11

3

5

9

10

У співпраці з органами влади рятувальники та енергетики працюють на повну потужність, аби якомога швидше відновити електропостачання на території області в повному обсязі.

Нагадаємо, понад 40 населених пунктів Кіровоградщини без енергопостачання.

Читайте також: 21 автівка потрапила в халепу на дорогах Кіровоградщини через негоду (ФОТО, ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар