15 млн грн вимагає чоловік, якому ампутували ногу після стрілянини у кропивницькому готелі

© realitatea.net

Закінчилося досудове розслідування щодо стрілянини у кропивницькому готелі, яка сталася 3 серпня минулого року. Тоді поранення отримав чоловік, якому врешті ампутували ногу. Нині справу передали до суду з кваліфікацією “замах на вбивство”. Чоловік вимагає 15 мільйонів гривень компенсації.

Про це повідомляє Суспільне, передає Перша електронна газета.

Справу розглядають у Кіровському районному суді Кропивницького. Підозрюваний Олександр своє обличчя показувати заборонив. Сказав, що під час конфлікту захищав себе та свою родину:

“Людина із сокирою бігала. Біг до мене до останнього із сокирою”.

Пораненого прооперували у кропивницькій лікарні. Там він розповів Суспільному свою версію події. З його слів, конфлікт виник через недотримання підозрюваним, якого він назвав “адміністратором чи власником готелю”, домовленості щодо вартості проживання в готелі волонтерів з Чернівецької області.

Адвокат пораненого Юрій Усатенко сказав, що його клієнт лікується в Києві. Йому ампутували ногу. За завдану шкоду вимагає 15 мільйонів гривень компенсації:

“Обвинувачуваний стріляв у нього з рушниці. В результаті була пошкоджена нога. Просимо стягнути з обвинувачуваного матеріальну шкоду, що була витрачена на лікування, і моральну шкоду”.

У суді розглядають ще одну справу, в якій фігурує підозрюваний – побиття працівниці готелю. З жінкою Суспільне спілкувалось у травні 2022 року. З її слів, власник готелю запідозрив її в шахрайстві, через що вдарив в обличчя. Тоді Олександр, який називав себе орендарем готелю, сказав, що нікого не бив. Жінка подала позов про відшкодування збитків – 100 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди.

За словами прокурора Віталія Леуса, в жодній з двох справ підозрюваний не розкаявся, просив обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Захисник обвинувачуваного Віктор Осєтров сказав, що його підзахисний від слідства не переховувався, зброю, на яку мав дозвіл, у нього вилучили. Просив суд не обирати запобіжний захід або застосувати нічний домашній арешт. Аргументував це тим, що термін дії попереднього запобіжного захисту – нічного домашнього арешту – сплив більше чотирьох місяців тому:

“Зараз не існує жодного запобіжного заходу відносно мого підзахисного. Тож виникає питання – чи обґрунтовані ризики? Основні свідки – в Чернівцях, потерпілий – на лікуванні в Києві. То яким чином мій підзахисний може впливати на потерпілого чи на свідків”.

5 серпня підозрюваному, який своєї провини не визнає, обрали запобіжий захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокурор просив для підозрюваного тримання під вартою, та 25 серпня апеляційний суд залишив запобіжний захід без змін.

Суд клопотання прокурора задовольнив частково. Ухвалу зачитала суддя Ірина Загреба: “Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 6:00”.

Нагадаємо, кропивницький суд випустив злочинця, який розстріляв двох чоловіків біля нічного клубу.

Читайте такожКіровоградщина: суддя, якого торік судили за хабарництво, на днях сам судив хабарника

Поширити:

Залишити коментар:

коментар