Тяжкохворих дітей з Краматорського дитбудинку лікують у Кропивницькому

© styler.rbc.ua

Чотирьох тяжкохворих дітей з Краматорського будинку дитини лікують у Кропивницькому. Доглядають за ними в дитячій обласній лікарні. Везти далі цих дітей не можна було через стан здоров’я.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

“У зв’язку з бойовими діями будинок дитини перемістили на захід України. Ці дітки потребували більш інтенсивного медичного нагляду у зв’язку з тим, що вони хворіють тяжкими неврологічними захворюваннями. Через вроджені аномалії розвитку головного мозку в них бувають судоми. На даний час дітей обстежили і стабілізували їхній стан” – каже медична директорка Світлана Правда.

Троє з чотирьох дітей потребують пожиттєвого лікування. Вони самі не їдять, не можуть сидіти та ходити.

Чотиримісячна Аліса – найменша. Вона живе у палаті неврологічного відділення.

“Їсть самостійно, отримує лікування, яке призначає лікар, – розповіла медсестра Юлія Кутусова. – Найголовніше лікування – це любов”.

Никифору – 11 місяців. Він дуже любить увагу. Найстаршому Ростиславу – чотири роки. У Кропивницькому в лікарні йому зробили операцію.

“У зв’язку з цим він не може самостійно ковтати, смоктати. Він не набирав вагу і ми вимушені були зробити йому операцію. Поставили в шлунку спеціальну трубочку і саме туди вводимо харчування. На даний час діти нічого не потребують, все для них є”.

Говорить, діти в лікарні житимуть, допоки цьому буде потреба.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар