Міськрада скасувала автобус, який возив школярів із Нового у Кропивницький

Міськрада без попередження скасувала автобус, який два роки возив майже пів сотні школярів з селища Нового у Кропивницький на навчання і назад.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Окремий транспорт для школярів запустили у вересні 2020 року. Його виділили з автопарку  КП “Електротранс”. З понеділка по п’ятницю автобус о 7:00 віз 45-48 дітей із селища у місто, а о 14:00 відвозив додому.

Жителька Нового Ольга Бєльська щодня проводжає до школи двох своїх дітей. Каже, що окремий автобус для учнів був дуже зручним, але його зняли з маршруту без попередження.

“Автобус зняли. Нас не попередили офіційно. Вони так вирішили його забрати і все. Зараз проблема, бо не всі люди можуть виїхати” – скаржиться жінка.

Безымянный

Начальник управління транспорту Кропивницької міськради Віктор Житник запевняє, що діти можуть користуватися загальним громадським транспортом, бо й надалі тримати для них окремий автобус – не рентабельно. Загалом для десяти тисяч жителів селища працюють п’ять автобусів і п’ять тролейбусів.

“Ми подивилися наскільки завантажений комунальний транспорт і дійшли висновку, що перейдемо на той формат, який був до березня 2020 року. 30 дітей, які їздять на навчання в обласний центр, можуть спокійно користуватися громадськими автобусами. З 7 до 8 ранку – година пік. Потім цей транспорт використовується абсолютно неефективно. Перевозити ним по шість, вісім, максимум десять людей на салон – це не дуже по-господарськи”.

9f6c8ec2b7b148a0

Новенці скаржаться, що вранці чекають на громадський транспорт понад 40 хвилин.

“На центральній зупинці стояв, сюди прийшов. Дітей багато їде. Що, бідні такі, грошей нема на той автобус дитячий? Чи своїх дітей немає?” – запитує житель селища Ярослав Василевський, який вранці не може потрапити в перевантажений транспорт.

Батьки школярів готують до міськради колективне звернення, щоб автобус повернули.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар