Про побиття голови Соколівської ТГ повідомили Генеральну прокуратуру і МВС

Суспільне. Кропивницький

Всеукраїнська Асоціація ОТГ звернулася до очільників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції із закликом провести неупереджене розслідування нападу на сільського голову Соколівської громади Інну Завірюху.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Публікуємо відкритий лист у повному обсязі:

“29 листопада 2021 року був вчинений напад на сільського голову Соколівської територіальної громади Кіровоградської області – Інну Завірюху. Інна Завірюха є членом правління Всеукраїнської Асоціації ОТГ, керівником його Кіровоградського регіонального відділення, яке створене і підтримується Асоціацією та міжнародними проєктами технічної допомоги.

Зазначаємо, що цей інцидент, як і невтішна статистика нападів свідчать, що в Україні продовжується атака та системно втілюється стратегія залякування представників органів влади місцевого рівня. Наголошуємо, що діяльність Інни Завірюхи направлена на представлення та захист інтересів територіальних громад Кіровоградщини, має ключове значення для впровадження реформи децентралізації в Україні. Держава, в особі своїх інститутів, має продемонструвати, що вона спроможна гарантувати своїм громадянам право на особисту безпеку та життя, безпеку рідних.

ЗАКЛИКАЄМО! Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ України, Національну поліцію України максимально швидко, професійно та неупереджено розслідувати справу нападу на сільського голову Соколівської територіальної громади Кіровоградської області – Інну Завірюху, притягнути винних осіб до відповідальності, вжити всіх необхідних заходів, щоб запобігти новим нападам.

Відповідний лист Всеукраїнською Асоціацією ОТГ сформовано та направлено Генеральному прокурору України Ірині Венедиктовій, Міністрові внутрішніх справ України Денису Монастирському, Голові Національної поліції України Ігорю Клименко”.

Як повідомлялося раніше, цього понеділка двоє незнайомців у масках зайшли в кабінет Завірюхи і побили її.

Читайте також: Керівник Льотної академії, якого днями взяли за хабар, був членом злочинного угрупування

Поширити:

Залишити коментар:

коментар