Кропивницька міськрада дала вдові АТОвця жахливу квартиру, яку оцінила в пів мільйона гривень

Однокімнатну квартиру з розбитими дверима та стінами, які хитаються, отримала від Кропивницької міськради вдова військового Тетяна Запорожченко. Вона – сирота, сама виховує семирічну доньку. Рієлторка оцінила помешкання, як непридатне для проживання. А начальник міського відділу обліку житла Валерій Пількін – у пів мільйона гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Тетяна Запорожченко познайомилась зі своїм чоловіком у 2014 році. Того ж року народилася донька, а чоловік пішов служити прикордонником у зону проведення Антитерористичної операції. Провів там більше року, повернувся інвалідом. Переніс дві операції на хребті.

2015 року родина стала в чергу на отримання житла. 15 липня 2017 року чоловік трагічно загинув.

”Він поїхав з кумом, сказав, що швидко повернеться. О 17:00 зателефонували з поліції – повідомили, що він потонув, рятуючи маленьку дівчинку. Викинув її на матрац, а сам пішов під воду”, – розповіла вдова.

Нині Тетяна з подругою винаймають двокімнатну квартиру, за оренду якої платять по 3,5 тисячі гривень щомісяця. Донька часто хворіє, тому жінка не можу влаштуватись на постійну роботу. Дитину лишити її ні з ким, бо Тетяна сирота. Вона отримуємо сім тисяч гривень пенсії чоловіка, половину якої віддає за оренду.

4e7ba0f7ae8f549c

Про те, що отримає від міської ради однокімнатну квартиру, жінка дізналась у серпні 2021 року:

“Сказали, що можна прийти подивитися її, чи підійде. Але додали: якщо ця квартира не підійде, то нову чекати можна і чотири, і п’ять років, і, взагалі, невідомо, коли я її отримаю”.

Тому жінка погодилася на пропозицію і отримала квартиру на восьмому поверсі багатоповерхівки на 101-му мікрорайоні Кропивницького.

“Стіна хитається, завалитись може в будь-який момент. Й інша стіна хитається. Якщо ставити нові двері, то ця конструкція завалиться” – показує “квартиру” від міськради.

ea02987e7da97c6d

За словами начальника міського відділу обліку житла Валерія Пількіна, інше житло родині запропонувати не можуть, бо його немає. На щось інше, сказав, жінка могла чекати десять років:

”Вона може проживати в іншому місці, робити ремонт. Отримуючи житло, людина бере на себе відповідальність, бере на себе зобов’язання привести її в належний вигляд”.

Усього 2021 року міська рада має для видачі дві безкоштовні квартири, додав Валерій Пількін:

”У нас є загальна черга, де люди стоять з 80-го року. Є першочергова черга, де люди стоять з 85-го року і житлом незабезпечені. І є позачергова черга. Усього в місті більше 3100 людей стоять у черзі на житло”.

61b1c7c87fc8f70e

За словами посадовця, у міській раді квартиру оцінили у пів мільйона гривень. Рієлторка Світлана Воскресенська оцінила житло значно дешевше:

”Проаналізувавши ринок нерухомості і врахувавши район периферійний, віддалений, високий поверх, стан, непридатний для проживання, вартість цієї квартири сягає 13-15 тисяч доларів. Це гранична її ціна. Туди треба дуже багато грошей вкласти, щоб відремонтувати. Десь 10 тисяч доларів”.

Вдові-сироті діватись нікуди. Вона проситиме допомоги в громадських організацій, які опікуються справами учасників Антитерористичної операції та членів їх сімей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар