Перегони й аварії – вантажівки незаконно їздять через село на Кіровоградщині

© скріншот з відео

Через ремонт мосту в селищі Знам’янка Друга автодорівці змінили схему руху автомобілів. Проте водії вантажівок не дотримуються рекомендацій, а курсують через село Богданівку. Тут вони систематично порушують правила дорожнього руху, лякаючи місцевих – влаштовують перегони, розбивають не пристосовані до ваговозів сільські вулиці і навіть спричинили ДТП.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

За пропонованою схемою, вантажівки мають об’їжджати ремонтовану ділянку перед залізничним переїздом у напрямку Знам’янки через селище Олександрівка, а через Богданівку – лише легковики.

Тут навіть встановили дорожні знаки, які забороняють рух великогабаритного транспорту, проте місцеві скаржаться, що вантажівки у село їдуть одна за одною. Штраф у 250 гривень водіїв не лякає.

За словами жительки Богданівки Вікторії Нікітіної, рух особливо пожвавлюється увечері, після 20-ї години. Водії не мають культури поведінки на дорозі, йдуть на обгін, на випередження, не поступаються ні дітям, ні велосипедистам.

Сільський голова Андрій Борідченко офіційно письмово звернувся до голови ОДА Марії Чорної, голови обласної ради Сергія Шульги і начальника обласної патрульної поліції Антона Цюцюри з проханням вплинути на ситуацію, а останнього – ще й забезпечити цілодобове патрулювання вулиці Центральної, яка віднедавна стала особливо небезпечною для пішоходів і місцевих водіїв.

Тим часом люди виходять на протести до залізничного переїзду і намагаються самотужки спинити вантажівки.

Нагадаємо, як проходить ремонт дороги від Кропивницького до Знам’янки.

Читайте також: На Кіровоградщині ремонтують дорогу, збудовану після Другої світової війни

Поширити:

Залишити коментар:

коментар