Медиків, які контактували з померлою від COVID-19, відправили у відпустку за свій рахунок, – анастезист

© pixabay.com

Після смерті хворої на коронавірус пацієнтки у відпустку за свій рахунок відправили працівників реанімаційного відділення Кропивницької ЦРЛ – лікарів, анастезистів, молодший медичний персонал.

Про це у відеозверненні на сторінці в Іnstagram повідомив анастезист Богдан Гавриш, інформує Перша електронна газета.

За його словами, у відділенні від коронавірусу померла не одна, а дві людини – 31 березня і 4 квітня. Пацієнтці, яка померла 31 березня, не робили аналіз на COVID-19, але вірус виявили у її дочки і вона лікується. У 84-річної пацієнтки, яка померла в реанімації 4 квітня, офіційно підтвердили коронавірус.

З обома померлими контактували працівники відділення реанімації.

“Оскільки ми були контактні, я був контактний особисто, у нас брали сьогодні (6 квітня, ред.) аналізи. Після цього нам сказали: хто може – беріть відпустки, а в кого відпусток немає – йдіть за свій рахунок. Хірургію закриють через три дні, а терапевтичне відділення буде працювати,” – розповів Богдан Гавриш.

У коментарі Першій електронній газеті він уточнив, що зараз всі працівники відділення знаходяться вдома, але вони не знають, яким чином у ЦРЛ оформили їхню відсутність.

Головний лікар ЦРЛ Юрій Пивоварчук не відповідав на дзвінки журналістів, тож дізнатися офіційну позицію закладу наразі не вдалося. Проте, він викликав до себе на розмову анастезиста, який оприлюднив інформацію про події в лікарні.

Зазначимо, що редакція Першої електронної газети відкрита для спілкування і готова розмістити офіційну позицію керівництва Кропивницької ЦРЛ.

Нагадаємо, на Кіровоградщині виявили коронавірус у 13 медиків.

Читайте також: Перша смерть від COVID-19: інфіковану кропивничанку лікували від пневмонії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар