У Кропивницькому прокурор занедбав будинок і погрожував спецінспекції, – Максюта

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
@ скріншот із відео зі сторінки міської ради у Facebook

У Кропивницькому прокурор обласної прокуратури погрожує працівникам спецінспекції, які склали на нього адмінпротокол за занедбаний будинок і земельну ділянку в антисанітарному стані.

Про це розповів начальник спецінспекції Кропивницького Андрія Максюти, повідомляє Перша електрона газета.

Зі скаргою до спецінспекції звернулися жителі провулку Вузького, де знаходиться будівля. Кажуть, що тут постійно кубляться наркомани, просто на землі валяються використані шприци і пляшки з-під спиртного, антисанітарний стан приваблює злочинців.

Люди розповіли спецінспектору, що близько двох місяців тому невідомі намагалися затягнути в ці хащі дівчину. А ще автомобіль затемна переїхав п’яного чоловіка, який валявся на дорозі поряд із будинком. Тут же лежав його нетверезий товариш.

Після цих випадків голова квартального комітету не раз зверталася до власника, щоб той прибрав територію, але начебто чоловік відмовився. Тоді люди вирішили шукати підтримки в спецінспекції.

У відео-стрімі з провулку Вузького Максюта показав, де розташовується і як виглядає занедбаний будинок. При цьому інспектор наголосив, що це вигляд вже “прибраної” господарями території.

500e752d4cb22110623623d9bea8b388.png
@ скріншот із відео зі сторінки міської ради у Facebook

Побувавши на цьому місці, інспектор склав відповідний протокол. Але прокурор, за словами Андрія Максюти, почав погрожувати і обіцяв “натравити прокуратуру”, якщо справу не закриють.

“Людина поводить себе дуже нахабно, проявляючи таке нехлюйство … Каже: “Я тєбє здєлаю!”, – зазначив Максюта.

Також він повідомив, що власника території звати Сергій Євгенійович і працює він нині в обласній прокуратурі. Прізвище порушника голова спецінспекції не називав.

На сайті обласної прокуратури єдиний працівник з таким ім’ям – це прокурор відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи Сергій Євгенійович Бугмій.

9d26502c3a1d4185e436df01736f5d7a.jpg
@ Сергій Бугмій| Facebook

Із податкової декларації за 2018 рік відомо, що прокурор має автомобіль AUDI A6 2005 року випуску, два житлових будинки (на 126 і 374 м кв у Кропивницькому), три земельних ділянки (656, 610 та 1000 м кв у Кропивницькому).

За рік Сергій Бугмій заробив 404 722 тис. грн, отримав 185 350 тис. грн пенсії та 4907 грн соціальної виплати від Управління соцзахисту населення.

Його дружина поповнила бюджета на 20 463 грн своєї пенсії та 10 500 грн доходів від надання в оренду 31 га землі сільськогосподарському виробничому кооперативу імені Фрунзе.

Також Сергій Євгенійович отримав грант за проєкт енергоефективності будинку у сумі 47 838 грн від Програми IQ energy.

15 січня 2019 року він заповнив і підписав так звану Анкету доброчесності прокурора, у якій повідомив, що за час перебування на посаді він не вчиняв дій, які порочать звання прокурора, не вчиняв корупційних правопорушень, не використовував службове становище, завжди вчасно декларував майно і живе за рівнем доходів.

Як виглядає занедбаний будинок прокурора дивіться у відео:

Працівник прокуратури не прибирає територію, що знаходиться у його власності

Опубліковано Міська рада міста Кропивницького Понеділок, 23 вересня 2019 р.

Нагадаємо, у Кропивницькому виявили звалище кісток та нутрощів великої рогатої худоби.

Читайте також: Центральний сквер Кропивницького продовжує потопати у смітті: хто винен і як це припинити

Поширити:

Залишити коментар:

коментар