Про бої і втрати під Іловайськом розповіли воїни 3-го полку спецпризначення

© hromadskeradio.org

Чотири роки тому, 29 серпня 2014-го, групи 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго разом з іншими військовими підрозділами з боями виривалися з оточення під Іловайськом. Тоді полк втратив шістьох військовослужбовців. Загалом утрати України досі не вдалося остаточно підрахувати. Та мова йде про понад 400 бійців.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією 3-го полку СпП та Генштабу ЗСУ.

Молодший сержант Віталій Волкотруб, прапорщик Віктор Карнаух, сержант Дмитро Придатко, солдат Максим Кривенко, старший солдат Роман Слободянюк, та солдат Дмитро Панченко з 3-го полку загинули під час того бою. Старший сержант Віталій Зіноватний досі вважається зниклим безвісти.

Військовослужбовці полку розповіли про події під Іловайськом, про полеглих побратимів.

Пам'яті героїв іловайських подій!

Чотири роки тому групи 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго разом з іншими військовими підрозділами з боями виривався з оточення під Іловайськом. Тоді, 29 серпня 2014 року, наш полк втратив шістьох військовослужбовців. Молодший сержант Віталій Волкотруб, прапорщик Віктор Карнаух, сержант Дмитро Придатко, солдат Максим Кривенко, старший солдат Роман Слободянюк, та солдат Дмитро Панченко загинули під час того бою. Старший сержант Віталій ЗІноватний до тепер вважається зниклим безвісти.Військовослужбовці полку розповілі про події під Іловайськом, про полеглих побратимів. Вічна слава героям і вічна пам'ять!

Опубліковано 3-й окремий полк СпП імені князя Святослава Хороброго Середа, 29 серпня 2018 р.

Станом на 20 серпня 2015 року у списках українських військовослужбовців і міліціонерів, які загинули в боях під Іловайськом, було 209 прізвищ і 157 невпізнаних тіл. Ще 158 вважалися зниклими безвісти.

Станом на 22 серпня 2019 року Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що у боях за Іловайськ з нашого боку було 220 загиблих, 40 зниклих безвісти, 13 полонених.

Проте ці цифри не охоплюють інформацію про бійців добровольчих батальйонів та МВС.

За даними військової прокуратури, загальні втрати МВС і ЗСУ під Іловайськом сягають 366 бійців, а добровольчі батальйони втратили близько 200 воїнів.

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року поблизу Іловайська Донецької області російські нападники розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, які виходили з оточення за попередньою домовленістю по так званому «зеленому коридору путіна».

У пам’ять про цю трагедію та всіх полеглих воїнів АТО 29 серпня оголошено Днем пам’яті загиблих захисників України. Цього року його відзначатимуть вперше.

Читайте також: Кропивничан запрошують на акцію “Іловайськ. Пам`ятаємо!”

Вічна слава героям і вічна пам’ять!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар