Вибух гранати Ф-1 у кропивницькому 3-му полку спецпризначення розслідуватиме військова прокуратура

За фактом вибуху в одній з військових частин на Кіровоградщині військова прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

Військовою прокуратурою Південного регіону України за фактом вибуху в одній з військових частин на Кіровоградщині розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих), ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) КК України.

Як повідомлялося раніше, вибух в частині стався в понеділок, 31 жовтня 2016 року, на поверсі будівлі, яке знаходиться в оренді 3 полку спеціального призначення Міноборони України.

Попередньо встановлено, що через приведення в дію ручної гранати Ф-1 військовослужбовцям, який загинув на місці, троє його товаришів по службі були госпіталізовані в лікарню у важкому стані. Відразу на місце події виїхала швидка, рятувальники і оперативно-слідча група.

Читайте також: Ймовірна причина вибуху у полку спецпризначенців Кропивницького – необережне поводження зі зброєю

Встановлено, що загиблим виявився батько трьох дітей, 29-річний житель Олександрії Василь Дівіченко, який в червні поточного року підписав контракт з 57-ю бригадою, а в серпні – перевівся в 3-й полк спецпризначення Міноборони України.

Зараз з’ясовуються всі обставини вибуху, призначений ряд експертиз. Крім того, перевіряється роль військового командування частини в можливій причетності до вибуху, зокрема, дотримання вимог щодо зберігання боєприпасів.

Військова прокуратура Південного регіону України висловлює співчуття родині загиблого і запевняє, що найближчим часом будуть встановлені всі обставини трагедії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар