У Новоукраїнці у День міста відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку

Минулих вихідних Новоукраїнка відзначила відразу два свята – 264-річницю з Дня заснування міста та першу річницю створення об’єднаної територіальної громади. У святкових заходах взяли участь представники влади та громадськості, депутати та жителі Новоукраїнки.

У Новоукраїнку на запрошення громади приїхав і народний депутат України Станіслав Березкін.

Жителі міста та гості помолилися за мир та процвітання міста та його жителів у місцевому храмі Св. Олександра Невського, після чого пройшлися вулицею Соборною та поклали квіти до пам’ятника захисникам України та пам’ятної дошки героям Революції Гідності. Святкова хода у вишиванках завершилася біля пам’ятника Тарасу Шевченку, який кілька днів тому був встановлений у Новоукраїнці.

«Тут біля пам’ятника Кобзарю – ми хочемо закласти фундамент єднання громади і України. Тарас Шевченко присвятив своє коротке життя боротьбі за Україну і доводив, що у єднанні сила. Цей девіз ми записали на гербі нашого міста», – сказав під час відкриття пам’ятника міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний.

– Все, що ми сьогодні презентуємо громаді: нові дитячі майданчики, пам’ятник Тарасу Шевченку, наш святковий концерт зроблено за допомогою добрих і щирих друзів нашого міста, які не кричать, що вони патріоти, а допомагають розвиватися нашому місту. Тарас Шевченко об’єднує, він та постать, яка повинна стати оберегом нашого міста. Лише у єднанні ми можемо перемогти і внутрішнього, і зовнішнього ворога. Цей пам’ятник народний. Жодної копійки грошей на пам’ятник не було витрачено з бюджету. Це заслуга і внесок тих людей, які є друзями нашого міста. Я хочу подякувати людині, яка відгукнулася і придбала для міста пам’ятник – народному депутату України від Новоукраїнки Станіславу Березкіну. Я хочу подякувати йому і за інший проект – за створення системи поливу на центральному стадіоні. Вона вже запрацювала. Наші діти будуть тренуватися на пристосованих полях. І колись у Новоукраїнці з′являться свої Мессі, Шевченки та Зідани. З яким би клопотанням я б до нього не звернувся, він завжди підтримує. І ми щиру йому за це вдячні, – підкреслив Олександр Корінний.

Міський голова вручив народному депутату Станіславу Березкіну подяку від виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради за активну життєву позицію та вагомий внесок у створення пам’ятника Шевченка.

У свою чергу народний депутат подякував громаді і привітав з Днем міста та з відкриттям пам’ятника Кобзарю: «Ви подивіться, як стоїть Тарас Шевченко. Гордо. Ми – горда нація. Ми хочемо, щоб нас поважали та цінували. Я радий, що ми разом змогли зробити пам’ятник, який нагадуватиме нам, що ми – українці, ми цінуємо та поважаємо один одного. Бажаю новоукраїнцям добра та благополуччя, нехай ваші рідні-воїни скоріше повертаються додому зі сходу України».

Олександр Корінний також подякував депутатам обласної ради, керівникам районної державної адміністрації та ради, місцевим депутатам та підприємцям за те, що допомагають Новоукраїнській громаді.
Право відкрити пам’ятник Шевченку у Новоукраїнці було надано дітям воїнів, які загинули на Сході України: Стасіку Мамадалієву, Святославу Яремі, Дмитрику Ткаченку, Владику Карнауху.

Після перерізання стрічки до пам’ятника Кобзарю вперше лягли квіти.

 Святкові заходи у Новоукраїнці відбувалися не лише у центрі міста, на вулиці Соборній. Того дня свято пройшло і на вулиці Мокряка. Тут місцеві жителі прибрали сміттєзвалище, а на його місці з допомогою міської влади та місцевого сільськогосподарського підприємства «Нива» обладнали дитячий майданчик. За п’ять останніх років у Новоукраїнці було встановлено 12 майданчиків. Ще один майданчик незабаром з’явиться на території місцевої школи №8. Його передав напередодні Дня міста благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір».

Святкові заходи у Новоукраїнці завершилися урочистим вечором та святковим концертом за участю українських зірок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар