Коли кропивничани зможуть офіційно “переїхати” до Кропивницького?

Минулого четверга Верховна Рада України перейменувала Кіровоград на Кропивницький. Проте офіційно стати кропивничанами мешканці міста на Інгулі поки ще не можуть.

За роз’ясненнями Перша електронна газета звернулась до начальника відділу реєстрації місця проживання особи Катерини Струк.

“Зміна назви міста у паспорті наших мешканців стане можливою лише після внесення необхідних змін до певних юридичних реєстрів, словника географічних назв. Протягом тижня, максимум двох, Верховна Рада має внести ці зміни. Щойно усі юридичні процеси будуть врегульовані, ми одразу будемо ставити штам, на якому писатимемо “Кропивницький”. Це питання ми постійно тримаємо на контролі”, – прокоментувала дану ситуацію Катерини Струк.

За словами Катерини Анатоліївни, ставити у паспорті відмітку про зміну назви населеного пункту не обов’язково одразу після перейменування. Усе залежить від бажання самого мешканця міста. Вартість послуги по проставлянню штампу є безкоштовною.

“Законодавством не передбачено терміни і необхідність внесення змін до паспортних даних. Якщо людина бажає, саме у цей перехідний період, отримати реєстрацію, то її зареєструють у встановленому порядку і на одинадцятій сторінці. На штампі вже буде написано “Кропивницький”. Постанова про перейменування вступила у силу з моменту її прийняття, а отже штамп у паспорті нічого суттєвого не змінить”, – зазначила начальник юридичного управління Марина Смаглюк.

Що ж до того, коли Кіровоградська міська рада стане Кропивницькою, у юридичному управліні міськради пояснили, що як юридична особа вона змінить назву,  з моменту внесення відомостей про це  до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. Тобто, міська рада Кропивницького має перейменувати сама себе і тільки потім, після невизначеного законодавством терміну внесення змін до Єдиного реєстру, Кіровоградська міська рада стане Кропивницькою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Коли кропивничани зможуть офіційно “переїхати” до Кропивницького?

  1. А поштові адреси підприємств, тієї ж міської ради, наприклад, на бланках зазначати м. Кропивницький чи Кіровоград?

Коментарі заборонені.