Колишній начальник обласного УЗЕ Поліції і кандидат в нардепи попався на хабарі

скріншот із відеозвернення Володимира Духна

Колишній начальник Кіровоградського обласного Управління захисту економіки Нацполіції Володимр Духно попався на хабарі на новій посаді – начальника Ніжинського райвідділу поліції Чернігівської області.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ДБР.

За хабар Духно обіцяв підприємцю вплинути на прокурорів.

Так у 2012 році Ніжинська РДА надала в оренду земельні ділянки площею приблизно 300 гектарів підприємцю, який займався вирощуванням зернових культур. У 2020 році окружна прокуратура вирішила, що розпорядження було видано незаконно та подала позов про його скасування. Але у першій інстанції суд визнав правомірність дій РДА.

Тоді Володимир Духно  запропонував підприємцю за хабар “вирішити питання” з прокурорами, аби вони не подавали апеляцію.

vikrilo posadovcya nizhinskoi policii yakij za habar obicyav vplinuti na prokurora 3

Слідчі ДБР задокументували отримання посадовцем поліції хабаря у 58 850 гривень та скретч-картки на 1 тис. літрів бензину від підприємця.

Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

У ДБР традиційно ім’я хабарника не називають, але як пише видання Police Control Ukraine, мова йде саме про начальника Ніжинського відділу поліції Володимира Духна.

Нагадаємо, на Кіровоградщині Духно очолював Управління захисту економіки в Кіровоградській області, балотувався в народні депутати по 100 округу і мав тісні зв’язки з місцевим криміналітетом.  Зловживаючи службовим становищем, він створив у Кіровоградській області злочинну мережу. Завдяки їй  “збирав” із підприємців, котрі так чи інакше займаються бізнесом або працюють з бюджетними кошами, від 2% до 5% доходу. У разі відмови сплачувати, фальсифікував і вносив відомості до ЄРДР та починав тиснути на жертв через наскрізь гнилу правоохоронну систему. Його звинувачували у тиску і зловживанню владою.

vikrilo posadovcya nizhinskoi policii yakij za habar obicyav vplinuti na prokurora 1
vikrilo posadovcya nizhinskoi policii yakij za habar obicyav vplinuti na prokurora 2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар