Посадовець Держпродспоживслужби “клюнув” на хабар за продаж риби

Photo by Ghost Presenter from Pexels

Поліція затримала на хабарі посадовця обласного управління Держпродспоживслужби. Зловмисник вимагав гроші за видачу експертних висновків, які необхідні для продажу риби, без її фактичного огляду та проведення аналізу.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook.

Правоохоронці викрили керівника районної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи у хабарництві. Встановлено, що посадовець за видачу експертних висновків, необхідних для реалізації риби, вимагав від підприємця 3 тисячі гривень.

Попри те, що на території області вже зафіксовані спалахи ботулізму, фігурант надав відповідний висновок без фактичного огляду риби та проведення аналізу.

Читайте також: Мешканець Кіровоградщини пообіцяв повпливати на голову РДА за 85 тис. грн

Сьогодні, 24 травня оперативники Управління захисту економіки в Кіровоградській області Нацполіції, слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області затримали керівника лабораторії під час отримання частини неправомірної вигоди.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття, пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар