Російські спецслужби завербували кропивничанку в окупованому Донецьку

© The Guardian

Наприкінці минулого року кропивничанка за сімейними обставинами їздила в окупований Донецьк. Там під загрозою фізичної розправи її змусили підписати угоду про таємну співпрацю з ФСБ Російської Федерації. Після повернення додому, жінка звернулась до СБУ і повідомила про цей факт.

Про це йдеться у сюжеті філії ПАТ “НСТУ “Кіровоградська регіональна дирекція”, повідомляє Перша електронна газета.

“Мене затримали люди, які представилися співробітниками ФСБ Росії і змусили мене під загрозою фізичної розправи і тортурів погодитися на негласне співробітництво. Я повинна була надсилати їм на електронну пошту інформацію про діяльність моєї організації”, – розповідає екс-завербована.

Речниця обласного управління СБУ Марина Яковенко зазначила, що у даному випадку жінку звільнили від кримінальної відповідальності.

“Згідно зі статтею 111 ККУ державна зрада карається позбавленням волі строком до 15 років. Громадяни, які під тиском дали згоду на співпрацю з іноземними спецслужбами, однак ніяких злочинних дій не вчинили, а також повідомили про інцидент до СБУ, звільняються від кримінальної відповідальності”, – говорить Марина Яковенко.

Завербована

Жительку Кропивницького завербували спецслужби Російської Федерації. Про це повідомила речниця обласного управління СБУ Марина Яковенко. Наприкінці минулого року жінка за сімейними обставинами їздила в окупований Донецьк. Там під загрозою фізичної розправи її змусили підписати угоду про таємну співпрацю з іноземними спецслужбами. Після повернення додому, жінка звернулась до СБУ і повідомила про цей факт.

Опубліковано Канал "Кіровоград" 4 травня 2018 р.

“Служба безпеки України закликає українців бути пильними і в разі контактування з представниками іноземних спецслужб негайно повідомляти про такі факти до СБУ”.

Читайте також: Куди “здавати” поплічників тероризму та сепаратизму

фото екс-завербованої жінки – скріншот із відео

фото Марини Яковенко – з її особистої сторінки у Facebook

Поширити:

Залишити коментар:

коментар