За парковку в центрі міста міського голову Кропивницького оштрафували на 255 грн

На міського голову Кропивницького патрульні поліцейські склали протокол щодо зупинки у невстановленому місці на вулиці Велика Перспективна. Цей факт обурив Андрія Райковича, оскільки, за його словами, він зупинився у рамках виконання службових обов’язків. Поліцейські оштрафували очільника міста на 255 гривень.

Міський голова розповів про цю ситуацію сьогодні, 26 лютого, під час апаратної наради у міськраді, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Андрій Райкович присвятив розповіді про свої пригоди понад 20 хвилин.

За його словами, він дійсно зупинив автомобіль у зоні дії знаку “Зупинка заборонена” з часовими обмеженнями, але зауважив, що поліцейські поводилися зухвало і нахабно:

“Три легіня виходять з машини з криками “Ей, ти!”. Потім вдруге кричать “Ей!”. Я їм кажу, що, можливо, потрібно ввічливо звернутися “шановний водій” чи ще якось”.

У прес-службі патрульної поліції Кіровоградської області пояснили, ця подія сталася 22 лютого близько 16:00 на вулиці Велика Перспективна, 36.

“Водій здійснив зупинку в зоні дії дорожнього знаку 3.34 “Зупинка заборонена”, чим порушив ПДР. Патрульні склали постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП і виписали штрафні санкції на суму 255 грн”, – розповіла речниця патрульної поліції Наталя Трішина.

Очільник міста розповів, що пояснив патрульним мету своєї зупинки: наголосив, що він зупинився у рамках виконання своїх обов’язків. Проте поліцейських нібито не переконали аргументи посадовця.

“Їм говориш про те, що виконуєш обов’язки, а вони наче глухо-німі. Мені не можна під’їхати до школи? Мені не можна під’їхати до комунального закладу? Заявляю як очільник міста: я не катаюся по місту просто так.

Почувши мої пояснення, можна було обмежитися роз’ясненнями. Ні, треба писати протокол, треба влаштовувати комедію.

Якщо зупиняю машину у недозволеному місці, то максимально дотримуюся вимог безпеки. Я 40 років за кермом і знаю правила краще за них. Я свідома людина і законослухняний учасник дорожнього руху”, – наголосив Андрій Райкович.

За його словами, лише після чергового хамства патрульні увімкнули свою камеру і заявили, що ведеться фіксація. Із навколишніх офісів повиходили люди і почали знімати на відео, як складають протокол на міського голову.

Андрій Райкович переконаний, що для “першої людини міста” повинні бути певні винятки з правил, за умови необхідності виконання посадових обов’язків.

Під час цієї розповіді міський голова згадав патрульним усі їхні недопрацювання – масові крадіжки з ліфтів, сотні вкрадених кришок люків, стихійну торгівлю тощо.

Андрій Райкович обурився, що поліцейські начебто не можуть забезпечити порядок у місті, а натомість ганяються за міським головою.

Зазначимо, що сьогодні на апаратній нараді представник патрульної поліції був відсутній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

3 коментаря до За парковку в центрі міста міського голову Кропивницького оштрафували на 255 грн

  1. Эту ложь вашого “мэра” легко опровергнут видеозаписи с нагрудных видеокамер. Закон один для всех. Молодцы полицейские!!!

  2. Нууу, я не виключаю той факт, що Пан Райкович міг допуститись порушення ПДР. Та, на мою думку, якщо “шерифи” і правда дозволяли собі так звертатись до водія, то більша проблема — в них, і в самому “сервісі”, по-факту.

  3. Знак уже тот сняли *неизвестные люди*, вчера.

Коментарі заборонені.