Знам’янський солдат повернувся додому з полону бойовиків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© РадіоСвобода / Олексій Кушпіль 

31-річний водій мінометного взводу роти вогневої підтримки зі Знам’янки Олексій Кушпіль уже вчора повернувся додому після полону – у колонії бойовиків чоловік перебував із 3 березня 2016 року.

За інформацією Першої електронної, Олексій Кушпіль був мобілізований 24 квітня 2015 року. Має звання солдата.

Учора, 27 грудня, у Борисполі Олексія зустрічала, зокрема, мама. Наталя Петрівна, як і усі родини полонених військових, оббивала пороги відповідалних структур, аби наблизити час повернення сина додому. Про це жінка розповідала знам’янському виданню KOMORA.INFO.

“Дуже важко. А останні два дні – найважчі. А остання оця хвилиночка іще важча. Але Слава Богу, що наші діти, герої наші вернулися додому і ми тепер легко вздихнемо”, – сказала у коментарі журналістам РадіоСвобода Наталя Петрівна.

Відео РадіоСвобода

Фоторепортаж Радіосвобода.


27 грудня на Донбасі на закритому КПВВ «Майорське» відбувся обмін полоненими між українською стороною і угрупованнями «ЛНР» та «ДНР». За попередньою домовленістю, українська влада мала передати бойовикам 306 утримуваних, а бойовики – 74. Але повернулися на підконтрольну Україні територію 73 особи, а на окуповану – 233, деякі з них уже відбули покарання і є вільними, частина просто не захотіла повертатися  (radiosvoboda.org). Проте у полоні проросійських бойовиків є ще 103 заручники, серед яких кропивницькі спецпризначенці Олександр Коріньков та Сергій Глондар.

Нагадаємо, 11 листопада, від монументу “Янгол-Охоронець України” до площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбулася мирна хода, приурочена перебуванню 1000 днів у полоні кадрових військових 3 окремого полку спеціального призначення – старшини Сергія Глондара та сержанта Олександра Корінькова.

Військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їх загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Наразі обох кропивницьких спецпризначенців утримують в Макіївській колон.


Окрім того варто віздначити, журналісти "РадіоСвобода" перевірили, як про обмін писали підконтрольні бойовикам ЗМІ:

«306 осіб повинні сьогодні повернутися в «ДНР» – це ті 306 осіб, які були арештовані тільки за те, що говорять російською мовою, а прописка в їхньому паспорті донецька», – в такому світлі представляли обмін проросійські ЗМІ бойовиків.

Бойовики на своїх ресурсах постійно стверджують, що обмін відбувся тільки завдяки особистому втручанню президента Росії Володимир Путіна, представника України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі, кума російського президента Віктора Медведчука і з благословення ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка патріархом Кирилом.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар