За махінації проект часткової реконструкції набережної Інгулу просять зняти з конкурсу Громадського бюджету

учнів ГНТН організовано вивозили на автобусі для голосування за певні проекти Громадського бюджету-2018

В Єдиній системі електронних петицій зареєстрували звернення з проханням позбавити проект “Реконструкція Набережної р.Інгул” Артема Стрижакова права участі в конкурсі проектів Громадського бюджету через махінації під час голосування та невідповідність нормам Положення. Зокрема, через те, що деяких школярів знімали з занять і централізовано підвозили для голосування. Окрім того, на думку автора петиції, проект не мав бути допущеним до голосування вже на стадії розгляду, оскільки він носить фрагментарний характер (передбачає реконструкцію лише частини набережної), що суперечить положенням Громадського бюджету.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Текст петиції подаємо:

У Кропивницькому під час голосування за проекти Громадського бюджету-2018 організували підвезення школярів, задачею яких було – проголосували за проект “Реконструкція Набережної р.Інгул” Артема Стрижакова. Учнів Гімназії нових технологій навчання відірвали від навчального процесу і використали у власних інтересах. Муніципальне бюро Стрижакова спеціально для цього замовило автобус, що підтвердив керівник транспортного підприємства. Усі деталі цієї ганебної махінації описані у статті на сайті Перша електронна газета.
Для підтвердження фактів описаних у статті, маю всі оригінали відео та аудіо із незаперечними доказами того, що саме через Муніципальне бюро Стрижакова замовили цей автобус, а також моменти, де директор Гімназії нових технологій навчання Любов Краснова закликає учнів голосувати за проект №8 зі словами “Шкода “Артьома” (проект Артема Стрижакова “Реконструкція Набережної р. Інгул” знаходиться саме під восьмим номером у списку великих проектів).

Вважаю, що автор проекту “Реконструкція Набережної р.Інгул” Артем Стрижаков порушив сам принцип чесного голосування і вдався до ганебних махінацій заради здобуття голосів. Такі дії учасника конкурсу є неприпустимими.
За результатами голосування цей проект має шанси отримати фінансування з міського бюджету. Я, як член громади міста Кропивницький, виступаю категорично проти того, щоб бюджетні кошти виділялися на проект, автор якого здобував голоси нечесним шляхом.

Крім того, проект “Реконструкція Набережної р.Інгул” не мав бути допущеним до голосування вже на стадії розгляду проектів згідно з пунктом 2.6 Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Кропивницького. У цьому нункті сказано:
– У рамках громадського бюджету не можуть прийматися до розгляду проекти, які носять фрагментарний характер (виконання одного з елементів в
майбутньому вимагатиме прийняття та реалізацію подальших елементів, які
об’єднуючись з цим елементом є єдиним цілим).

скріншот із Положення громадського бюджету

У описі проекту йдеться “Проект передбачає реконструкцію частини набережної р. Інгул…”. Тобто, як ми бачимо, автор особисто вказав, що реконструюватись буде лише частина набережної. Це прямо підпадає під визначення “проект, який носить фрагментарний характер” і згідно з п. 2.6 не повинен був прийматися до розгляду.

Тим більше, як неоднократно вже заявляв начальник управління містобудування та архітектури міської ради, його фахівці вже розробляють концепцію реконструкції усієї набережної. Тобто міська рада вже планує проведення масштабних робіт на усій набережній.

Виходячи з викладеного вище, вважаю, що проект Артема Стрижакова є нічим іншим, як засобом власного піару за кошти міського бюджету, тобто нас з вами. А враховуючи ганебні махінації під час голосування, переконаний, що такий проект не має права брати участь у конкурсі.

Звертаюся до координаційної ради з питань Громадського бюджету із вимогою НЕ РЕКОМЕНДУВАТИ до фінансування за кошти громадського бюджету
міста Кропивницького проект “Реконструкція Набережної р.Інгул” Артема Стрижакова через махінації під час голосування та невідповідність нормам Положення про громадський бюджет.

Звертаюся до міського голови Кропивницького Андрія Райковича та депутатів міської ради з вимогою ВИКЛЮЧИТИ проект “Реконструкція Набережної р.Інгул” Артема Стрижакова зі списку учасників конкурсу і не допустити його фінансування з міського бюджету.

Дата початку збору підписів: 16 листопада 2017 р.

До кінця збору підписів залишилось: 45 днів

Станом на 16 листопада петицію підписали 4 осіб із 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Зазначимо, що у попередніх підсумках голосування за проекти “Громадського бюджету-2018” у Кропивницькому, перше місце серед великих проектів посідає саме “Реконструкція набережної річки Інгул”, за який свої голоси віддали 3 137 кропивничан.

На голосування через туалет: як у Кропивницькому привозять “дитячі голоси” на Громадський бюджет

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до За махінації проект часткової реконструкції набережної Інгулу просять зняти з конкурсу Громадського бюджету

  1. Чому ж в минулому роц1 н1хто не оприлюднив, як десятки зац1кавлених у “сво1х” проектах депутат1в м1ськради тиснули на директор1в комунальних заклад1в, учн1в та 1х батьк1в, зн1мали з рейс1в маршрутки… т1льки, щоб привезти в м1ськраду м1сцян , добоати годоси та перемогти… 1 таким мали необх1дну к1льк1сть голос1в, перемогли та вир1шили одночасно 1 сво1 б1знесов1 справи. А тепер такий гвалт… Просто Артем Стрижаков для них дуже розумний, креативний, дуже порядний 1 завэди намагаэться виконувати об1цяне. А ще а1н справжн1й патр1от свого м1ста. САМЕ ЗА ЦЕ ЙОГО ПОВАЖАЮТЬ 1 МОДОД1, 1 Л1ТН1 ЛЮДИ. НЕ ЗАЗДР1ТЬ !!!

  2. Победителей не судят – это раз. А во-вторых, он что, эти деньги в карман себе положит? Сделают вам Набережную красивую, что ж вы недовольные-то?? Кому-то кусок баблишка не достался?

Коментарі заборонені.