Танці велетнів та яскраві вибухи: у Кропивницькому пройшла театральна хода

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Петарди під ногами, дерев’яні колісниці, ударники “на борту” машини, танці, димове шоу від величезних людей та півсотні персонажів різних історій – сьогодні, 30 серпня, по вул. Дворцовій пройшла театральна хода, яка запустила відлік національного мистецького фестивалю “Кропивницький 2017”. Зараз на Театральній площі проходить концерт, після якого відбудеться офіційне відкриття планується сьогодні, о 20:30.

“На любов”, “На щастя”, “На удачу”, – торкаючись своєю маскою перехожих, номінувала приємними побажаннями леді в коричневому.

Хтось посміхався і дякував, хтось лякався, а хтось не відрився від своїх відеотрансляцій. Чи не кожен кропивничанин фотографував та робив відео цього гамірного дійства. Під вибухи петард, барабанний акомпанемент пасажирів колісниці та свисти людей-велетнів по вул. Дворцовій пройшла “яскрава” хода.

“Це було цікаво. Вперше бачу подібне у своєму місті. І хочеться, щоб не востаннє. Такі різні костюми, звуки, емоції, дивні танці – це все зарядило позитивними емоціями мене та мою сім’ю”,- ділиться враженнями кропивничанин Віктор.

Фінішем ходи стала Театральна площа, де після ще ряду вибухів та завершального дефіле офіційно відкрили фестиваль “Кропивницький 2017”.

“Цей фестиваль відіграє важливу роль у формуванні бренду міста, регіону, усієї країни. Не забуваймо, що ми зараз на землі, яка дала світові фундаторів українського професійного театру, митців та інтелектуалів. Саме вони сформували нашу ідентичність. І це ще один енергетичний плюс цього фестивалю. Вітаю вас із офіційним початком фестивалю”,- розповів заступник міністра культури Юрій Рибачук.
Офіційне відкриття планується сьогодні, о 20:30.

Нагадаємо, учора у Кропивницькому стартував національний мистецький фестиваль “Кропивницький 2017”. Він відкрився виступом харківських гітаристів та зібрав аншлаг. Паралельно, у Ковалівському парку містяни почали тестувати фестивальні інсталяції.

        

Поширити:

Залишити коментар:

коментар