Справа жорстокого вбивства таксиста: суд залишив екс-нацгвардійця за ґратами, а неповнолітнього – під домашнім арештом

Сьогодні, 15 серпня, у Ленінському райсуді Кропивницького відбулося чергове судове засідання у справі двох підозрюваних у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та 9-класник Віталій Пугаченко були затримані за підозрою у скоєнні цього особливо жорстокого злочину.
Суд оголосив перерву в засіданні у зв’язку з неявкою потерпілої сторони (батька вбитого – Олега Орлова) та його представника. Також суд розглянув дві заяви присяжних про відмову барти участь у розгляді справи і продовжив підозрюваним запобіжні заходи – Дмитро Царенко перебуватиме на час суду під вартою, а неповнолітній Віталій Пугаченко під домашнім арештом.

На судове засідання завітали рідні убитого Євгена Орлова, підозрюваного Дмитра Царенка, неповнолітній Віталій Пугаченко також прийшов з мамою. Мати Дмитра Царенка перед засіданням заходилася фотографувати журналіста Першої електронної зі словами “брєхлівиє журналісти”. Під час засідання жінка також показувала дулю фотографу іншого інтернет видання.

Коли підозрюваного Дмитра Царенка завели до зали судових засідань, він промовив “Ложив я на всіх великий і товстий”…

Судді Світлана Льон та Леонід Плахотніченко ухвалили рішення про перенесення розгляду справи на 8 вересня, оскільки на сьогоднішнє засідання не з’явився представник потерпілої сторони батько убитого Олег Орлов та його представник. Від потерпілого надійшла заява про те, що він по роботі перебуває за межами області. Також він просив розглядати справу без нього. Проте, враховуючи те, що був відсутній і законний представник Олега Орлова, суд все ж переніс розгляд справи.

Суддя Світлана Льон зазначила, що перенесення розгляду справи через відсутність потерпілої сторони не є завадою розгляду заяв присяжних і суд розпочав процес.

Двоє присяжних надали до суду заяви про те, що не можуть брати участі у розгляді справи. Перший повідомив, що знаходиться у відрядженні, другий – що виїхав працювати за кордон. Суд постановив звільнити цих присяжних від участі у розгляді справи. Оскільки зі списку із 7-ми присяжних двох було звільнено, автоматичним розподілом буде призначено двох нових присяжних.

Далі, оскільки 23 серпня закінчуються строки запобіжних заходів щодо обох підозрюваних, а наступне судове засідання призначено на 8 вересня, суд розпочав розгляд обрання нової міри запобіжних заходів.

Прокурор оголосила клопотання про застосування до підозрюваного Дмитра Царенка запобіжного заходу у вигляді 60 діб тримання під вартою, а неповнолітньому Віталію Пугаченку – продовжити домашній арешт.

У екс-нацгвардійця Дмитра Царенка виникла незгода з клопотанням прокурора щодо запобіжного заходу до свого ймовірного спільника у особливо жорстокому вбивстві. Він заявив, що оскільки він перебуває під вартою, то і Пугаченко має перебувати під вартою.

Повернувшись із нарадчої кімнати, суддя Світлана Льон зачитала хвалу щодо обрання запобіжних заходів. Дмитро Царенко до 13 жовтня перебуватиме під вартою, а Віталій Пугаченко на той самий термін продовжить перебувати під домашнім арештом.




Нагадаємо, 31-річного водія таксі Євгена Орлова жорстоко вбили 27 березня під час виконання ним робочого замовлення. За два дні понівечене тіло потерпілого виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Одного з підозрюваних поліцейські розшукали за місцем проживання, а іншого, 15-річного школяра – вже за місцем навчання.

фото з місця, де знайшли тіло вбитого

У першій інстанції обом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Але пізніше в Апеляційному суді першому підозрюваному залишили рішення без зміни, а неповнолітньому змінили на домашній арешт.

Обом особам інкримінують ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), за якою передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

23 червня у Ленінському райсуді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання по справі двох підозрюваних у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Головуюча у засіданні суддя Світлана Льон та судді Плахотніченко і Шевченко ухвалили рішення про продовження запобіжних заходів обом підозрюваним – старший ще 60 діб перебуватиме під вартою, а неповнолітній ще 2 місяці під домашнім арештом. Крім того, суд ухвалив, що справу розглядатимуть у складі суддів присяжних.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Вбивство кропивницького таксиста: як адвокати виправдовують підозрюваних та чому відпустили неповнолітнього 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар