Кіровоградщина зайняла останнє місце у рейтингу областей за формуванням спроможних ОТГ

Мінрегіон оприлюднив рейтинг областей за формуванням спроможних територіальних громад, Кіровоградщина у цьому списку займає останнє місце.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням прес-центр ініціативи “Децентралізація влади“.

Зокрема, на Кіровоградщині створено 13 спроможних ОТГ.

Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Запорізька та Дніпропетровська області – п’ятірка лідерів у рейтингу областей за формуванням спроможних територіальних громад.

Такий рейтинг підготував Мінрегіон, аналізуючи 4 параметри:

  • «Кількість ОТГ» (враховувалися і дані тих громад, документи яких станом на 16.06.2017 року перебувають в ЦВК для призначення перших виборів»,
  • «Площа ОТГ»,
  • «Територіальні громади (місцеві ради), що об’єдналися»,
  • «Кількість ОТГ з чисельністю менше 5 тис. осіб».

Найбільше об’єднаних територіальних громад утворено у Дніпропетровській області – 48, найменше – у Київській області – всього 4 ОТГ. Натомість місцевих рад, які об’єдналися у громади, найбільше у Житомирській області – 301, найменше – знову ж таки у Київській області – 20.

Площа, яку складають ОТГ, найбільшою є у Хмельницькій області – 41,9% від усієї площі області, найменша – у Київській області – 1,4%.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода зазначив, що рейтинг підготовлено для того, щоб кожна область змогла побачити власну роботу в контексті реформи місцевого самоврядування.

«Показники, на основі яких формувався рейтинг, є не просто цифрами, а відображенням коефіцієнту корисної дії обласних державних адміністрацій та Центрів розвитку місцевого самоврядування у частині реалізації завдань реформи. Ті, хто пасе задніх, мають це побачити і зробити все можливе, щоб виправити ситуацію. А ті, хто лідирує, – не збавляти темпи, рухатися до завершення реформи», – зазначив В’ячеслав Негода.

Ознайомитися з рейтингом областей за формуванням спроможних територіальних громад можна за посиланням.

Читайте також: Від ідеї до втілення: як створювалася та розвивалася Новоукраїнська об’єднана територіальна громада

Поширити:

Залишити коментар:

коментар