Як у Кропивницькому вкладають мільйони в асфальт: про вартість і терміни (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 11 липня, кропивницькі журналісти разом із начальником головного управління ЖКГ Віктором Кухаренком побували на декількох прибудинкових територіях, де ведуться (або вже завершилися) ремонтні роботи, і оглянули підготовку до ремонту вул. Авіаційної.

Як розповів Віктор Кухаренко, цього року планують відремонтувати 48 прибудинкових територій. На це у бюджеті заплановано 13,6 млн грн. Але, зважаючи на здорожчання вартості робіт і матеріалів, для повного виконання запланованих робіт з капітального ремонту внутрішньодворових доріг необхідне додаткове фінансування у сумі 16,4 млн грн.

“На виконання повного об’єму робіт нам не вистачає 16 млн грн. Ми вже звернулися до народних депутатів щодо можливості фінансування з державного бюджету. Зараз це питання на розгляді”, – зазначив Віктор Кухаренко

Станом на сьогодні ж на 12-ти прибудинкових територіях вже виконано капремонт покриття і на 9-ти ведуться підготовчі роботи.

Уже завершили капремонт за такими адресами:

  • вул. Євгена Тельнова, 6 корп. 1;
  • вул. Євгена Тельнова, 3 корп. 2;
  • вул. Пляжна, 2 і 3;
  • вул. Волкова, 9 корп. 1;
  • вул. Юрія Липи, 4;
  • вул. Архангельска, 46/91;
  • вул. Соборна, 3;
  • вул. Академіка Тамма, 25;
  • вул. Архітектора Паученка, 68 а;
  • вул. Героїв України, 28;
  • вул. Соборна, 9;
  • вул. Лінія 10 а, буд. 46, 47.

Журналісти разом з Віктором Кухаренком першим оглянули завершений об’єкт – прибудинкову територію по вул. Юрія Липи, 4 та проїзд між дворами поряд, по вул. Ціолковського, який виконувало кропивницьке ПП “Енерго”. Там вже поклали нове покриття і облаштували бордюри у дворах.

Наступною точкою виїзної прес-конференції очільника галузі ЖКГ міста була вул. Авіаційна. Там зараз ведуться підготовчі роботи.

“Будівельники встановлюють тут бордюрний камінь, виконують підсипку вирівнюючого шару, і найближчим часом будуть вкладати асфальтове покриття, після чого нанесуть дорожню розмітку. Це в нас тендерний об’єкт, на який виділено близько 2 млн грн. Торги проходили у системі ProZorro, і економія склала близько 100 тис. грн”, – розповів про цей об’єкт Віктор Кухаренко.

Також він наголосив, що згідно з проектом, вздовж цієї дороги буде облаштовано тротуар і відремонтовано під’їзд до школи, яка знаходиться неподалік.

Крім вул. Авіаційної у Кропивницькому наразі ремонтують вул. Миколи Смоленчука (колишня вул. Пролетарська).

Нагадаємо, у 2017 році за “Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки” планують витратити 61 млн 700 тис. грн на ремонт доріг. 36 млн 300 тис. грн виділено на капітальний ремонт доріг на 12 об’єктах, а проведення поточного ремонту доріг обійдеться у 25 млн 400 тис. грн.

Представникам преси також продемонстрували прибудинкові території по вул. Юрія Коваленка, 5 та 25/19, де ремонтні роботи – у розпалі. Там вже облаштували бордюри, поклали вирівнюючий шар і незабаром почнуть вкладати асфальтове покриття.

Насамкінець Віктор Кухаренко висловловив сподівання, що цього року відремонтують усі заплановані об’єкти, адже згідно з укладеними договорами, сроки виконання робіт становлять у середньому 2 місяці. Щоб завершити ремонти усіх прибудинкових територій, як ми вже писали, потрібно додаткове фінансування у розмірі 16 млн.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар