“БУР” стартував у Кропивницькому: на Козачому острові активісти планують побудувати амфітеатр

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

16 волонтерів із 9 областей України приїхали у Кропивницький у рамках проекту “Будуємо Україну разом”, аби провести роботи на п’ятьох об’єктах. Наразі розпочали ремонт на чотирьох з них. П’ятий – амфітеатр у “колізеї” на Козачому острові планують почати будувати вже за декілька днів.

Про це Першій електронній розповіла представник “БУРу” Віра Піонерська.

“Наразі наша команда – це 16 волонтерів із 9 областей України та 5 місцевих активістів. Наразі ми проводимо роботи паралельно на чотирьох об’єктах із п’яти. Уже зламали стіну, будемо робити ванну і проводити комунікації. Також демонтували дах. Зробили перші меблі у шостій школі. Роботу на п’ятому об’єкті плануємо розпочати через декілька днів. Це буде амфітеатр та мурал на Козачому острові”, – розповіла Віра Піонерська.

Перша електронна уже неодноразово розповідала про креатив волонтерів проекту “Будуємо Україну разом”. Вперше  “БУРівці” приїздили у Кропивницький у листопаді минулого року. Тоді активісти Львівської освітньої фундації оглянули об’єкти та обрали місця, які будуть відремонтовані під час таборівки. Згодом волонтери оголосили конкурс – кропивничани могли запропонувати свої ідеї для покращення міста, які розглядалися як потенційні об’єкти. У лютому цього року проект “Будуємо Україну разом (БУР)” Львіської освітньої фундації знову приїхав у Кропивницький, аби остаточно затвердити об’єкти, які будуть відреставровані під час травневої таборівки. Проект “Будуємо Україну разом” базуватимеься у Кропивницькому з 7 по 21 травня. За цей час 25 волонтерів з різних куточків України та місцеві активісти планують попрацювати на декількох об’єктах. Серед яких ремонт у кількох будинках та малювання муралу на кропивницькому “колізеї”.

Читайте також про те, як волонтери завітали до студії Першої електронної та розповіли, чим вони займаються, як з’явилася їхня організація, що побачили у Кропивницькому. А також розповіли кілька цікавих історії: як до них приїхали волонтери з Москви та як вони вчили американців пити компот.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар