Гібридні тролейбуси у Кропивницький куплять за інвестиційні кошти

Гібридний тролейбус 43303А Vitovt Max Duo у Рівному / © autocentre.ua

Влада Кропивницького активно працює над можливістю залучення державних та міжнародних інвестицій для придбання у комунальну власність міста транспортних засобів з автономним ходом. Зокрема, управління економіки вже подало два інвестиційні проекти до Європейського банку реконструкції і розвитку і в Державний фонд регіонального розвитку.

Про це Першій електронній розповів начальник управління транспорту міськради Олександр Вергун.

На його думку, придбання електротранспорту на автономному ходу дасть можливість поліпшити транспортне обслуговування віддалених мікрорайонів міста. Транспортне упраління та управління економіки вже працюють над залученням коштів інвесторів для придбання таких гібридних тролейбусів.

“Інвестиційний проект вже подали у Фонд регіонального розвитку. Також управління економіки подало проект до Європейського банку реконструкції і розвитку. Це буде грандіозний проект на 10-12 млн євро. Ми їздили у Київ, переговори пройшли успішно, там зацікавилися нашим проектом”, – запевнив Олександр Вергун.

Окрім того, очільник транспортного управління зазначив, що у проектах також закладено придбання нових транспортних засобів, модернізація тягових підстанцій і будівництво нових ліній електропередач по вул. Яновського, Кропивницького, Шевченка та на бульварі Студентському.

Згідно з Програмою розвитку міського пасажирського транспорту Кропивницького, на придбання електротранспорту на автономному ходу міська влада планує витратити з місцевого бюджету лише 800 тис. грн. Основними джерелами фінансування будуть інвестиції та кошти держбюджету. З кошторису країни планують залучити 7,2 млн грн, а з фінансово-кредитних інститутуцій – близько 100 млн грн.

Також, у разі успішного залучення інвестицій, у 2017 році планують придбати додатково не менше 2 одиниць електротранспорту та провести реконструкції і модернізацію структури енергогосподарства за рахунок коштів інвесторів.

Нагадаємо, раніше Олександр Вергун повідомляв, що комунальне підприємство “Електротранс” разом з управлінням розвитку транспорту працює над підготовкою до процедури закупівлі 10 тролейбусів з автономним ходом.

Такі гібридні тролейбуси відповідно до своїх технічних характеристик дозволяють собі рухатися не тільки за рахунок живлення від контактної мережі, а й автономно – на відстань близько 15-20 км. Обрахувавши середні відстані від тролейбусної контактної мережі, яка розташована по місту, такі тролейбуси можливо використовувати саме для транспортного забезпечення:

  • мікрорайону Лелеківка, сел. Молодіжне – 10,0 км;
  • мікрорайону Пермський (вул. Яновського, Садова, Телецентр) – 8,0 км.

Найближчим часом у Кропивницькому оголосять тендер на закупівлю 20 великих автобусів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар