У Кропивницькому розкажуть, у яких кафе міста дотримуються прав україномовних споживачів (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Портал мовної політики

14 березня 2017 року о 16:00 в кав᾿ярні «Арабіка» (м. Кропивницький, вул. Дворцова, 16/7) відбудеться презентація громадської  ініціативи «Мовний моніторинг».

Перші результати моніторингу закладів харчування міста щодо забезпечення прав україномовних споживачів (наявність меню українською мовою, звертання офіціантів) представлять голова обласної організації Всеукраїнського об᾿єднання «Рух захисту української мови» Дмитро Сінченко, голова обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Олександр Ратушняк та громадська активістка Ольга Кирилюк. Також буде презентовано онлайн карту лояльності кав’ярень та ресторанів міста до україномовних клієнтів.

На презентацію запрошуються представники засобів масової інформації, громадські активісти та всі, хто переконаний, що в кропивницьких закладах харчування має звучати українська мова.

Контактна особа: Олександр Ратушняк моб. тел. (066) 819-95-76

Для довідки:

У Кропивницькому в Міжнародний день рідної мови, 21 лютого, стартувала ініціатива «Мовний моніторинг». Ініціатори: громадські активісти, обласні осередки організацій «Просвіта» ім. Т. Шевченка, «Руху захисту української мови», «Союзу українок», громадська організація «Спільна дія» та інші.

До ініціативи запрошуються кропивничани та гості міста. Для комунікації створена сторінка в соціальній мережі Фейсбук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар