У Кропивницькому в жовтні завершиться п’ятимільйонний ремонт дамби

Масштабний ремонт загороджувальної гідроспоруди на Інгулі поряд з вул. Михайлівською завершать за 2-3 тижні.

На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович, який сьогодні, 26 вересня, завітав, аби оглянути об’єкт.

Разом з міським головою перевірити процес ремонту дамби прибули також заступник Райковича Олександр Грабенко, начальник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч та представники ТОВ «Кронос-Лідер», які виграли тендер на виконання цих робіт.

DSC_1120

Як розповів представник субпідрядної компанії “Екоіндустрія”, наразі ведуться роботи по заповненню бетонною сумішшю пустот під дамбою.

“Щоб не порушити монолітну структуру конструкції, ми під тиском до 5 атсомсфер ми закачуємо бетонний розчин до пустот під спорудою,” – розповів про деталі ремонту директор по виробництву компанії “Екоіндустрія” Володимир Усаченко.

Він зазначив, що його компанія виконує подіні роботи з 1995 року. “Екоіндустрія”, за його словами, виконувала роботи по ремонтах тунелів каналу Дніпро-Донбас, Північнокримського каналу, Каховського магістрального каналу та на каскадах електростанції на Дніпрі.

DSC_1115

Начальник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч розповів, що при будівництві дамби у часи СРСР було допущено багато помилок, через що споруду знизу підмило річкою.

“На сьогодні ми близько 40 кубометрів бетонної суміші загнали в пустоти під дамбою. Ліва сторона споруди при будівництві мабуть була неякісно зроблена, адже основні промиви відбулися там”, – зазначив Віктор Ксеніч.

Міський голова Андрій Райкович, перебуваючи на об’єкті, розповів журналістам, що темпами роботи він не задоволений, але задоволений співвідношенням темпи+якість.

“Якість виконання робіт на гідроспоруді суворо контролює управління капітального будівництва. Відповідальний за об’єкт заступник міського голови та начальник управління щоденно оглядають ремонтні роботи і контролюють їх якість. Крім того, до ремонту залучені організації з ім’ям, зі своєю доброю історією, і тому вони є першочерговим гарантом якості”, – впевнений міський голова.

DSC_1133

На думку Андрія Райковича, за декілька тижнів дамба буде здана в експлуатацію.

“Зараз завершуються головні роботи по заповненню розчином бетону пустот під спорудою, протягом тижня їх вже обіцяють завершити. Я вважаю, що десь за 2-3 тижні об’єкт буде зданий в експлуатацію”, – запевнив Райкович.

За словами міського голови, на ремонт гідроспоруди біля мосту по вул. Михайлівській витрачено близько 5 млн грн. Після завершення робіт Андрій Райкович пообіцяв оприлюднити детальний звіт по використанню коштів на цей об’єкт.

DSC_1171

Нагадаємо, на початку липня біля мосту по вул. Михайлівській розпочали ремонтні роботи гідроспоруди на річці Інгул. У ході підготовки до ремонту, після ультразвукового дослідження, було виявлено, що промоїна під дамбою настільки велика, що цього року був ризик обвалу споруди.

Тендер на виконання робіт виграла фірма ТОВ «Кронос-Лідер» з Кропивницького. На реконструкцію споруди з бюджету виділили 4 млн 372 тис. грн.

Зазначимо, що представники ТОВ «Кронос-Лідер» у квітні цього року огородили ділянку біля “Укртелекому” по вул. Вел. Перспективній, і намагалися розпочати будівництво, зачепивши і частину тротуару. Тоді через суспільний розголос та втручання громадськості і преси будівництво згорнули.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар