У Компаніївському районі відзначили переможців літературної премії імені Яновського

Сьогодні, 9 вересня, у Нечаївці Компаніївського району відбулося нагородження лауреатів та дипломантів літературної премії імені Юрія Яновського, яку започаткувала Компаніївська районна рада.

У село, де народився видатний український письменник, з’їхалося чимало гостей з Кіровоградщини та України: представники влади, письменники, громадські та культурні діячі. Саме тут, біля музею Яновського, були оголошені результати конкурсу та нагороджені його переможці. У конкурсі взяло участь 29 учасників із 7 областей України. Журі літературного конкурсу визначало роботи у трьох номінаціях: «Літературознавство та публіцистика», «Поезія» та «Проза».

У номінації «Літературознавство та публіцистика» журі визнало найкращим твори Василя Кузана з міста Трускавця Львівської області. У номінації «Поезія» переможцем став Артем Луценко з Кропивницького. А у номінації «Проза» – Іван Чумак з Київської області. Усі переможці отримали дипломи та грошові винагороди від Компаніївської районної ради.

1

Ще чотири спеціальні грошові премії були вручені письменникам з Компаніївського району від народного депутата України Станіслава Березкіна. Журі конкурсу присудило ці премії Ганні Дудник, Таїсії Цибульській, Володимиру Полтавському та Віктору Сигиді.

Як зазначив під час урочистостей голова Національної Спілки письменників України Михайло Сидоржевський, Юрій Яновський – це надзвичайно потужна постать української літератури ХХ століття.

«Він рівно великий з Василем Стефаником, Михайло Коцюбинським та Григором Тютюнником. Дуже добре, що ініціатива, яка була озвучена під час «Вересневих самоцвітів» на прекрасній степовій землі, була підтримана на рівні Компаніївської районної ради», – сказав Михайло Сидоржевський.

4

Вадим Спіктаренко, голова журі, голова Компаніївської райради підкреслив, що літературна премія імені Яновського започатковувалася у першу чергу для компаніївських письменників, щоб підняти їхній статус, бажання писати і творити. Але коли почали надходити роботи дуже сильні, з усієї України, стало зрозумілим, що вона вийде на всеукраїнський рівень.

Музичною окрасою літературного свята став виступ ансамблю бандуристок музичної школи №2 імені Ю. Мейтуса (м.Кропивницький) та колективу Компаніївського будинку культури.

3

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до У Компаніївському районі відзначили переможців літературної премії імені Яновського

  1. Друзі, ну, підпишіть же фото! Цікаво ж — хто на них.

  2. А ще прохання написати, за які твори лауреати отримали премію в номінаціях

Коментарі заборонені.