У Кропивницькому активісти рятували дерева, які коштують майже 13 тис. грн

У суботу, 27 серпня, восьмеро кропивничан прийшли на набережну Інгулу, щоб полити катальпи, каштани та бузок, які там висадили навесні.

Жителі Кропивницького відгукнулися на запрошення активістки Надії Паливоди, яка була обурена тим, що люди посадили на березі Інгулу дорогі дерева, але зовсім не доглядають за ними. Зокрема, на набережній висаджено 10 катальп (по 650 грн за 1 дерево), 5 каштанів (300 грн 1 дерево) і 7 кущів бузку (650 грн за 1 дерево). Загальна вартість дерев, якщо вірити цінникам, становить 12 тис. 550 грн.

«Ці рослини посадили 33 чоловіка цієї весни. Вони так поспішали увіковічнити себе за цей благородний вчинок, що навіть виготовили дорогу металічну табличку, де вказали свої імена, але за деревами після посадки ніхто не доглядав – не поливав, не обкопував. Коли я підняла це питання у Фейсбуці, то табличку з іменами прибрали, – розповідає Надія Паливода. – Так от, через те, що за деревами ніхто не доглядав у спеку, вони почали засихати. Потім, після дощу, на деяких з’явилися нові бруньки. Тобто, одне хороше поливання врятувало 3 катальпи, кілька каштанів, 3 кущі бузку.

Надія Паливода говорить, що якщо дерева регулярно поливати, хоча б двічі або один раз на тиждень, то є шанс, що вони переживуть зиму.

«Ми обкопали деревця, полили їх, обгородили. Думаю, що у дерев є шанс вижити», – говорить кропивницька активістка.

Якщо ви бажаєте допомогти зеленим насадженням – вас теж запрошують приєднуватися до групи активісти “Озеленення Кропивницький”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар