У Кіровограді з’явилось обладнання, яке гарантує успішність операції на серці (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер сьогодні, 12 лютого, вперше відкрив двері своєї нової кардіохірургічної операційної для голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка та журналістів.


Кардіохірургічна операційна розташована на п’ятому поверсі другого корпусу Кіровоградського обласного кардіологічного диспансеру. Загалом операційний блок має кілька кімнат, серед яких операційна з сучасним обладнанням, яке гарантує успішність операції на серці. Щоправда, поки що лікарі у новій операційній боротимуться за життя лише дорослих пацієнтів, за серця діток – поки що не беруться.

Сучасна вентиляційна система не дозволяє мікробам (які увесь час є у повітрі) потрапляти до ран під час операції. Потоки повітря тут направлені таким чином, що будь-які мікроорганізми і бактерії, які можуть викликати ускладнення, виходили з приміщення. Потужність операційної лампи дозволяє працювати одразу двом бригадам.

Апарат штучного кровообігу з чотирьма насосами працює замість пацієнта – має функцію заміщення серця під час операції. Цей весь комплекс дозволяє “охолоджувати” пацієнта під час операції, підіймати йому плавно температуру після хірургічного втручання, стабілізувати до потрібного рівня. Це усе дозволяє гарантувати успішність операції.

“Апарат складається з двох частин: механічної та фізіологічної. Механічна – це насоси, які безпосередньо перекачують кров, забезпечують гаообмін на зупиненому серці. Фізіологічна частина – це посудина, в яку відбувається забір крові, щоб наситити її повітрям і повернути назад”, – в.о. заввіділення анестезіології та реанімації Тетяна Рибальченко.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар