Кіровоградські волонтери та військові отримали нагороди від церкви Київського Патріархату (ФОТО)

Сьогодні у Кіровограді, у церкві Святого апостола Андрія Первозванного, що на селищі Гірничому, відзначили орденами волонтерів та військових. Нагороди за жертовність та любов до України з рук єпископа Кіровоградського та Голованівського Марка отримали 33 особи.

У вступному слові отець Марк наголосив, що ці нагороди – це слово «дякую» від церкви, і висловив побажання, щоб інші, дивлячись на волонтерів та воїнів, брали з них приклад, наслідували їх.

«Кіровоград – це місто дуже різких контрастів. З одного боку ми маємо багато-багато людей, котрі гідно несуть служіння в армії, перебувають на передовій, маємо також багато волонтерів, котрі дуже активно долучаються до допомоги військовим. А з іншого боку ми маємо багато байдужих людей, а також і відверто ворожих до нашої держави людей, які живуть ще якимись примарами імперіалізму. Дуже хочеться, щоб приклад наших військових та волонтерів розворушив оцей масив байдужих, розбудив їх, і направив їхні сили та енергію на поширення добра, щоб вони не лишилися байдужими, і не допустили чогось злого на наших теренах», – зазначив отець Марк.

Єпископ Кіровоградський та Голованівський висловив щиру подяку всім волонтерам, а особливо всім нашим військовим та запевнив, що церква Київського патріархату буде й далі будити людей, показувати їм, що ми всі разом маємо працювати на благо нашої батьківщини, на добробут нашого суспільства. І тільки тоді на теренах нашої держави запанує мир і добробут.

Після нагородження всі присутні заспівали відзначеним волонтерам та військовим «Многая літа».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар