Кіровоград попрощався з капітаном ЗСУ Тарасом Карпою (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
????????????????????????????????????

Сьогодні, 4 листопада, кіровоградці попрощалися з капітаном ЗСУ – спецпризначенцем Тарасом Карпою.  

“Це була людина, якій можна було довірити будь-яку справу: сміливий, рішучий, завжди веселий і життєрадісний, – згадує про свого керівника молодший сержант Олександр Кудрявцев. – За час проведення антитерористичної операції, він став для нас більше, ніж командиром – товаришем і братом. Він у будь-якій ситуації підтримував нас, підставляв своє командирське плече. Вічна пам’ять тобі. Спи спокійно, командир”.

Тарас Карпа зник 29 липня 2014 року  під час виконання бойового завдання в зоні АТО по пошуку пілота збитого сепаратистами літака в районі населеного пункту Латишеве.  Група під командуванням Тараса Карпи вступила в бій з переважаючими силами противника. У ході бою воїн отримав тяжкі поранення несумісні з життям. Його тіло залишилося на полі бою.  Протягом року його ім’я було то в списках зниклих безвісти, то  – полонених, які утримуються на території РФ. Днями його тіло за допомогою експертизи ДНК віднайдено серед останків невідомих воїнів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений медаллю “За особисті досягнення” ІІ ступеню. Також відзначений орденом Богдана Хмельницько ІІІ ступеня.

Карпа Тарас народився 17 лютого 1989 р., у селі Лужки Жовківського району Львівської області. Випускник 2010 року Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, спеціальність «бойове застосування та управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення».

Вічна пам’ять ще одному вірному Сину та Герою України!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар