У Кропивницькому відбувся щорічний забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” (ФОТО)

Вчора, 31 серпня, відбувся Всеукраїнський забіг до Дня пам’яті Захисників України.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Проведення акції є щорічною традицією вшанування пам’яті полеглих Героїв.

Під час забігу кожен учасник подолав обрану дистанцію (2 км або 5 км ) із закріпленим на футболці іменем людини, яка віддала життя в боротьбі за волю України у період з 2014 по 2024 роки.

Понад 200 кропивничан приєдналися до акції.

Забіг розпочався від меморіального комплексу «Фортечні вали». На вулиці Велика Перспективна до акції долучилися рідні загиблих військовослужбовців, далі з українськими прапорами пройшли ходою до площі Героїв Майдану.

Галина Мамонтова, виконуюча обов’язки начальника управління у справах ветеранів Кіровоградської ОВА поділилася своїми думками про важливість цієї події для українського народу та наголосила на важливості пам’яті полеглих за Україну захисників та захисниць.

  «Сьогоднішній день доторкнувся кожного з нас, усі ми знаємо, що таке війна, що таке біль втрати, страшно говорити про те, що у кожного з присутніх є за кого бігти і є кого вшанувати, чи це батько, син чи сестра. Хочу наголосити на тому, що ми повинні пам’ятати наших загиблих захисників, вшановувати їх, не забувати про їхній спадок, який вони внесли на захист нашої батьківщини. Також віддаємо честь, повагу та підтримуємо наші Збройні сили України», – зазначила вона.

Віталіна Кожокар, одна з учасниць акції, розповіла, що цей забіг значить для неї, а також для українського народу в цілому.

«Сьогодні я бігла за свого чоловіка, брата і звичайно за всіх наших захисників. Я обрала дистанцію 2 кілометри, бо не спортсменка, але треба вшановувати і пам’ятати. Що я відчуваю після забігу, складно пояснити, ти просто розумієш, що ти біжиш за своїх, за своїх хлопців. Знаєте, я думаю, що для українського народу – це шана і пам’ять про наших військових, яких вже на жаль, немає і загалом всіх. Україна завжди виборювала перемогу, ми кров’ю доказували, що ми єдина країна, нація»,– розповіла Віталіна Кожокар.

Катерина Антонюк. Фото Олексія Каприці

Нагадаємо, “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”. 700 жителів області зареєструвалися на забіг

Читайте також: на Кіровоградщині проведуть патріотичний забіг у пам’ять про загиблих воїнів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар