Ракетний удар, пожежа, потоп: на Кіровоградщині тренувалися рятувальники

З 2 по 4 липня на Кіровоградщині відбулося масштабне командно-штабне навчання, яке організовується раз на п’ять років.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

У рамках командно-штабного навчання відпрацьовувалися дії органів управління та сил цивільного захисту під час погіршення погодних умов, що супроводжувалося значними опадами, поривами вітру, шквалами та грозами. За задумом навчання стихія вирувала в усіх чотирьох районах області. Її наслідки — численні повалені дерева, зірвані дахи будинків та пошкоджені лінії електропередач — довелося долати рятувальникам спільно з комунальними службами.

Подолання наслідків ворожих обстрілів відпрацьовували в ході наступного етапу навчання, який проходив на кількох локаціях. Найперша з них — дев’ятиповерхівка в обласному центрі, яка зазнала руйнування внаслідок ракетного удару. Тут підрозділи ДСНС відточували навички з ліквідації пожежі, спричиненої обстрілом, розбору техногенних завалів та рятування потерпілих. Встановити точне місце перебування потерпілих та дістатися до них якнайшвидше, при цьому не зашкодити їм під час розбору конструкцій, визначити стан постраждалого та надати невідкладну долікарську допомогу – завдання не з простих. Та впоратися з цим під час тренування вдалося.

2

7

Одним з найскладніших завдань цього етапу стала ліквідація наслідків прильоту по об’єкту критичної інфраструктури, що спричинив порушення роботи систем енергозабезпечення. Втім, із залученням сил і засобів Кіровоградського гарнізону ДСНС справитися з поставленою задачею вдалося. Було продемонстровано злагоджену роботу усіх служб, забезпечено функціонування пунктів незламності та ефективно використано альтернативні джерела електропостачання.

8

3

Другий день навчань пройшов в одному з населених пунктів Олександрійського району, де учасники показували готовність до ліквідації наслідків підтоплення та евакуації цивільного населення. Було залучено велику інженерну техніку, рятувальне обладнання, човни та болотоходи, розгорнуто роботу евакопунктів, забезпечено транспортування та розселення евакуйованого населення на безпечній території.

В останній день навчання практикувалися у вирішенні питань запобігання поширенню інфекційного захворювання свійських тварин, яке відповідно до задуму було зафіксовано в одному із сільськогосподарських підприємств Новоукраїнського району.

5

6

10

9

1

4

11

12

Поширити:

Залишити коментар:

коментар