У Кропивницькому відзначили День ЗСУ (ФОТО)

Урочистості до Дня Збройних сил України, який відзначається 6 грудня, відбулися у Кропивницькому сьогодні, 2 грудня.

Як передає кореспондент Першої електронної газети, з нагоди свята військовослужбовцям вручили нагороди й відзнаки.

З вітальними промовами виступили начальник ОВА Андрій Райкович і голова обласної ради Сергій Шульга.

«Це велике єднання українського народу задля Перемоги. Я хочу вклонитися вічній пам’яті і славі тих воїнів, які загинула захищаючи українські землі і народ. Ви – воїни світла і добра!», – сказав Андрій Райкович, звертаючись до присутніх захисників.

DSC-0329

«Дякую, що незламні! Дякую за звільнений Херсон, за кожен звільнений населений пункт, кожен метр української землі! Я вірю, що додому повернеться Донецьк, Луганськ і, звичайно ж, Крим. Бажаю вам здоров’я, а усім нам найшвидшої Перемоги!» – зазначив Сергій Шульга.

DSC-0354

Єпископ Кропивницький і Голованівський ПЦУ Марк у своєму виступі зауважив, що на долю нашого покоління випало велике страшне випробування війни. Тисячі загиблих і покалічених життів і доль. А росіяни тим часом сміються та тішаться нашим стражданням, навіть забуваючи, що називають себе християнами.

«І ти, народе російський, не маєш ні честі, ні гідності, співчуття і навіть страху божого. Зважаєш лиш на силу. Тому у нашого народу немає іншого виходу, як змусити росіян нас боятися. Боятися нашої єдності, любові до нашої країни і дин до одного, нашої поваги і пам’яті до нашого славного минулого. Страх росіян є запорукою нашого спокою і мирного майбуття…  Вам, наші захисники, – шана, вдячність і повага. Низький уклін вам, Перемоги вам і Божої опіки!» – сказав владика.

DSC-0343

DSC-0366

DSC-0370

DSC-0375

DSC-0377

Під час урочистостей було відзначено близько ста захисників і захисниць.

Читайте також:        

Поширити:

Залишити коментар:

коментар