Дитяча обласна лікарня отримала допомогу від українців з США

У Кропивницькому дитяча обласна лікарня отримала допомогу на суму п’ять мільйонів доларів від українців, які живуть у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє Суспільне. Кропивницький, інформує Перша електронна газета.

Лікарня отримала скальпелі, голки, нитки, що розсмоктуються, дихальні контури, матеріали для обробки операційного поля, крапельниці, дренажі, інкубаційні трубки тощо – всього 38 ящиків.

Допомогу отримали від Українсько-Американської Культурної Асоціації штату Орегон Сполучених Штатів Америки.

Президент Асоціації Ігор Левків 29 років тому жив у Кропивницькому, навчався у технічному університеті. Сам виходець з Івано-Франківщини. Після еміграції до Америки живе у місті Портленд, штат Орегон. Вирішив допомогти, бо коли жив у Кропивницькому, його діти лікувалися у цій дитячій лікарні.

bc9222038efd166d1716d685309acb6a.jpg

Допомогу збирали дві українські біблійні церкви у Портланді та Культурна Асоціація. За словами Ігоря Левківа, долучилися півтори тисячі жителів штату: “З того часу, як в Україні іде війна, вихідці з України, жителі Портланда не стали осторонь. Про допомогу військовим розповідали під час богослужінь, збирали цю допомогу і відправляли. Потім вирішили, що потрібно допомогти і дітям”.

Читайте також: 

Дитяча обласна лікарня отримала сучасне обладнання від благодійників.

Обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання

Поширити:

Залишити коментар:

коментар