Їхали святкувати перемогу, водій заснув – деталі смертельної ДТП на Кіровоградщині

Відомий тренер і троє спортсменів загинули в аварії у ніч на 1 листопада на автодорозі Н-23 поблизу села Новошевченкове Долинської громади Кропивницького району. Їхали додому зі змагань, мали святкувати перемогу, та тренер, імовірно, заснув за кермом.

Подробиці аварії розкриває OBOZREVATEL, інформує Перша електронна газета.

ДТП сталася на 56-му кілометрі дороги Кривий Ріг – Кропивницький – Запоріжжя опівночі. Автомобіль KIA Sportage, за кермом якої сидів 46-річний тренер і суддя міжнародної категорії Руслан Тодорашко, виїхав на зустрічну смугу і врізався у вантажівку Renault Magnum. Від зіткнення KIA перекинувся на дах, а тіла загиблих із понівеченого автомобіля довелося діставати рятувальникам ДСНС.

photo 2021 11 01 01 43 38 (3)

На передньому пасажирському сидінні був 16-річний спортсмен Данило Перець. На задньому сиділи 12-річна Анастасія Улітко і 11-річний Артем Куропятник. Усі вони мешканці Кривого Рогу, вихованці однієї спортшколи. Їхали з чемпіонату України з кіокушинкай карате, який проходив у Вінниці. Анастасія Улітко посіла там перше місце. А Данило Перець, незважаючи на юний вік, уже був суддею Національної федерації кіокушинкай карате.

Водій фури, 39-річний Михайло Тиндяков, розповів, що намагався уникнути зіткнення:

“Я рухався у бік Кропивницького, назустріч мені їхали дві машини. Одна з них зробила різкий маневр і пішла по моєму узбіччі. Мені не було куди подітися, а його смугою йшла інша машина… Перед самим зіткненням водій KIA вирвав з узбіччя автомобіль і став повертатися до своєї смуги, але було пізно”.

У водія вантажівки травмовано око, але не внаслідок аварії – на нього накинулися батьки загиблих дітей, які їхали в іншій машині і на власні очі бачили аварію.

photo 2021 11 01 01 43 37

Президент Національної федерації кіокушинкай карате Олександр Гончаренко розповів, що за його інформацією, Руслан Тодорашко заснув за кермом і вилетів на зустрічну смугу.

За фактом смертельної ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”. Проте, як неофіційно кажуть правоохоронці, винуватець ДТП вже ні за що не відповість – бо й сам загинув.

Поховали загиблих учора, 3 листопада. На похорон прийшло кілька сотень місцевих жителів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар