У Світловодську організовують велотуристичні прогулянки

У Світловодську організовують прогулянки на відстань до 200 кілометрів на велосипедах. У громадській організації “Велотуризм” продумують маршрути, які включають туристичні цікавинки регіону та які б пролягали вдалині від пожвавлених автодоріг.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

“Будь-хто, хто має велосипед та бажання мандрувати, хто хотів би побачити наш регіон – Кіровоградську область, можуть до нас приєднатися”, – розповіла співорганізаторка турів Лілія Квітка.

ec0d911f77113c2d

Організація має групу у Facebook, через яку збирає охочих з різних міст України для одноденних веломандрівок. Участь у них безкоштовна.

“Намагаємося кожні вихідні їздити, але це залежить від погоди. Під час локдауну не збиралися, а зараз потихеньку відновлюємо роботу. Максимально організували 23 прогулянки за один літній період”.

086f2daacbe1977f

Лілія Ківітка разом з чоловіком Дмитром займаються організацією велотурів з 2016 року.

“До мандрівки ми готуємся, а не просто їдемо з точки А в точку В. Ми розповідаємо людям про місце, куди ми їдемо – історичні факти про місцевість, архітектурні пам’ятки та природні цікавинки. Дмитро має хобі – він фотографує. Всі фото на наших сторінках – його, це наш авторський контент”.

c99b0e22f7efac14

Подорожують на відстань від 30 до 200 кілометрів.

“Була велопрогулянка в Кропивницький, в Олександрівку за один день. Та, що найбільш запам’яталася – до Китайгорода Олександрівського району – 230 км за день. Ми заїжджали до винахідника Олексія Ганшина, який конструює веломобілі”.

8d59d728be3833eb

Одна з останніх мандрівок – в село Павлівка це у Світловодського району до “Діамантових джерел”.

“Їздили до церкви, яка збудована в 1811 році, вона на реконструкції зараз. 40 кілометрів туди і назад”.

b3c3c320a3732414

Прокладаючи маршрут, організатори намагаються уникати пожвавлених автомобільних доріг. Для участі у подорожі учасники повинні мати велосипедні шоломи.

“Ходимо лісовими стежками, полями, стараємося не їздити трасами. Ми слідкуємо за безпекою, проводимо інструктаж перед виїздом, повторюємо правила дорожнього руху”.

Із цього року Лілія з Дмитром почали займатись дитячим велотуризмом.

“Їздимо з дітьми від 10 до 14 років. Батьки дітей не відпустять поїздити самих за містом покататься на велосипеді, а з нами можна. В дитячих групах також обов’язковий шолом і жорстка дисципліна”.

fc65d4bc01a7e3c9

Лілія говорить, що організовують такі мандрівки, аби показати людям Кіровоградську область.

“У нас дуже гарний регіон, він нам дуже подобається, багато місць з історією, ми просто насолоджуємось природою, тим що нас оточує, і хочемо це показати людям. У нас екологічно чиста зона, можна відпочити фізично та душею. Ми живемо у дуже гарній країні”.

Читайте також: Як подорожувати з дитиною за кордон: досвід і поради від пари з Кропивницького

Поширити:

Залишити коментар:

коментар