У Кропивницькому відзначили і вшанували воїнів-добровольців

Учасники війни на Донбасі отримали подяки від Кропивницької міськради та виконавчого комітету з нагоди Дня українського добровольця, який відзначають 14 березня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією міськради.

Вручення відбулося на площі перед міською радою. Під час урочистостей подяки отримали Бенюк Олег, Бондаренко Сергій, Жбанов Кирило, Вєхтєв Валерій, Нетюхайло Павло, Резнік Федір, Хомич Юрій, Хохлов Вадим.

Нагадаємо, у 2014 році у Кропивницькому сформували три добровольчих батальйони територіальної оборони – 17-й, 34-й і 42-й. Згодом їх об’єднали у 57-му окрему мотопіхотну бригаду, яка виконувала бойові завдання у секторі С на Дебальцевському напрямку. За роки боротьби проти російських окупантів, добровольчі батальйони втратили багатьох побратимів і не раз ставали героями російських фейкових новин. Чимало добровольців вступили на службу в Збройні сили України, зокрема до 3-го полку спецпризначення ім. Святослава Хороброго.

Screenshot 1

У 2019 році Президент Петро Порошенко присвоїв 57-й бригаді почесну назву на честь кошового отамана полку кінних гайдамаків Костя Гордієнка.

Нині підрозділи 57-ї  ОМПБ дислокуються у місті Нова Каховка Херсонської області, а стройова частина досі розташовується у Кропивницькому.

Читайте також:

Screenshot 3

Screenshot 4

Screenshot 8

Screenshot 5

Screenshot 6

Screenshot 7

Screenshot 9

Screenshot 10

Screenshot 12

Screenshot 2

Screenshot 11

Поширити:

Залишити коментар:

коментар