На Рівнянському кладовищі попрощалися зі старшим сержантом Миколою Метлинським

Сьогодні, 4 травня, на Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому попрощалися зі старшим сержантом 17-го мотопіхотного батальйону Миколою Метлинським, який під час обстрілу в зоні ООС прикрив собою доньку.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Попрощатися з героєм російсько-української війни прийшли близько трьох сотень містян: родичі та друзі загиблого, представники міської та обласної влади, військові, волонтери та просто небайдужі кропивничани.

Усі присутні вшанували пам’ять Миколи Метлинського хвилиною мовчання.

“Вчергове нас збирає смерть нашого військового, вчергове ми проводжаємо в останню путь людину з великої літери, звернувся до присутніх заступник командира 57-ї окремої мотопіхотної бригади, полковник Олександр Щербина. – Із його приходом у нашому батальйоні дійсно щось змінилося на краще. Він міг підійти до будь-якої техніки чи зброї і в його руках все ставало на свої місця. Прикро, бо втрачаємо найкращих, але те, що він виконав свій обов’язок до кінця – немає жодних сумнівів”.

5

Спільну молитву за військовим провів єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

“Загибель Миколи – це горе не тільки рідних, але і всього українського народу. Батьки дають нам життя, а тут бачимо випадок, коли батько вдруге подарував його своїй донці. Тому ми маємо завжди пам’ятати про ту жертовну батьківську любов. Військовий дав усім нам урок ціною власного життя. Нехай його приклад увійде в історію українського народу, як приклад справжньої жертовності. Пам’ятаємо, шануймо, наслідуймо”, – підсумував єпископ Марк.

1

Довідка:

Микола Метлинський народився 17 квітня 1970 року в смт Олександрівка Кіровоградської області. Закінчив Олександрівську ЗОШ, Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування. Навчався у Херсонській школі міліції, працював в органах внутрішніх справ та на підприємстві “Мясокомбінат “Ятрань”. У мирному житті захоплювався технікою, а особливо мотоциклами, належав до байкерського руху.

У серпні 2014 року Микола Метлинський був признаний на військову службу до лав ЗСУ. Служив на посаді артилерійського розвідника 55 артилерійської бригади.

Із 2016 року проходив службу у 17 окремому мотопіхотному батальйоні 57 окремої мотопіхотної бригади, на посаді командира відділення.

25 травня 2018 року, під час раптового обстрілу у Донецькій області, Микола Метлинський зазнав вкрай важких осколкових поранень. Але він встиг прикрити своїм тілом від вибуху міни доньку Ярославу, яка служила з ним в одному підрозділі санінструктором. Військовим гелікоптером Миколу Метлинського доправили до лікарні Мечникова в Дніпрі. Там він переніс кілька операцій, але рани виявилися не сумісними з життям.

1 червня 2018 року, у Міжнародний день захисту дітей, серце справжнього батька, товариша і бойового побратима перестало битися.

3

2

4

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Поширити:

Залишити коментар:

коментар