У Кропивницькому попрощалися зі спецпризначенцем Денисом Кравченком

Сьогодні, 19 квітня, у Кропивницькому попрощалися із спецпризначенцем третього полку Денисом Кравченком. Чоловік зник 4 квітня і з того часу не виходив на зв’язок. 15 квітня його тіло знайшли в Інгулі.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На території 3 окремого полку спецпризначення зібралися військові побратими загиблого, рідні, друзі та просто небайдужі кропивничани.

DSC_0009

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк провів спільну молитву за Денисом Кравченком.

“Неправильно, що молоді люди йдуть із цього життя. Так не має бути. Вони повинні жити, народжувати дітей, виховувати їх, але війна внесла такі корективи. Людина створена з жагою до життя, але багато з вас обрали шлях, який ставить ваше життя під загрозу.  Із якою метою? Щоб захистити життя, аби інші люди, котрі не мають тих навичок і відваги, могли користуватися великим даром життя у мирі. Ми дуже вдячні кожному воїну за таку важливу місію. Тому дуже важливо, щоб ви користувалися тим даром життя гідно”.

Єпископ Марк попросив військових при поверненні у мирне місто, жити так, як належить жити героям-захисникам, які цінують життя.

“На передовій ви дуже зосереджені, захищаєте один одного, бо там поруч крокує смерть. А коли вертаєтеся сюди, здається, що тут безпечніше, і ви можете трішки розслабитися та втратити обережність. Але мирне життя має свої небезпеки і проблеми, тому тут також треба бути на сторожі. Я завжди закликав і буду закликати – бережіть один одного. Ви, котрі загартовані війною, бережіть себе у мирному житті. Бо дуже не мудро так ризикувати життям на передовій, а тут так нехтувати ним, розмінювати його на дрібниці і ламатися перед буденними випробуваннями. Тому будьте уважними, добрими один до одного, як на передовій, так і тут”.

DSC_0018

Похорон Дениса Кравченка відбудеться завтра, 20 квітня, о 13:00 у рідному селі Чорноморка на Херсонщині.

Нагадаємо, учасника АТО Дениса Кравченка розшукували із 4 квітня. Саме цього дня він останній раз виходив на зв’язок. Відтоді – жодної звістки про чоловіка не було. А 15 квітня поблизу проспекту Володимира Винниченка рятувальники дістали його тіло з Інгулу. Ознак насильницької смерті на тілі загиблого не виявили.

Довідково:

Денис Вікторович Кравченко народився 15 березня 1990 року на Херсонщині в селі Чорноморка Каховського району Херсонської області. Закінчив середню школу та вступив до Юридичної Академії Ярослава Мудрого у Харкові. Після закінчення Академії в 2013 році був призваний Дзержинським РВК до лав Збройних сил України, де відразу і підписав контракт. Із 2014 року брав участь в антитерористичної операції на сході країни. У групі спеціального призначення кваліфікувався як спокійна, врівноважена, добра та чуйна людина. Свої обов’язки виконував добре та був нагороджений медаллю «За оборону Краматорського аеродрому», відзнакою Міністерства оборони «За взірцевість у військовій службі 3-го ступеню».

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0012

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0016

DSC_0011

DSC_0017

DSC_0019

DSC_0022

DSC_0025

Поширити:

Залишити коментар:

коментар