Комісія обласної ради дозволила встановити кіоск на тротуарі у центрі Кропивницького

Ілюстративне фото

Сьогодні, 8 червня, у самісінькому центрі Кропивницького з’явився черговий кіоск. Пересувний вагончик з надписом “Млинець” встановили прямо на тротуарі на розі вулиць Чорновола і Дворцової. Як виявилося, рішення про передачу земельної ділянки в оренду прийняла постійна депутатська комісія обласної ради з питань власності, а конкурс на оренду нерухомого майна провело комунальне підприємство по управлінню будинками Кіровоградської обласної ради.

Звістка про те, що сьогодні у Кропивницькому з’явилася чергова торгівельна споруда вмить розлетілася соцмережами. Усіх користувачів обурило те, що пересувний вагончик поставили з особливою цинічністю – на розі вул. Чорновола і Дворцової, впритул до будівлі обласної ради. Крім того, кіоском перегородили більшу частину тротуару.

Про те, що на цю тимчасову торгівельну споруду немає жодних дозвільних документів Першій електронній повідомив начальник управління архітектури міськради Вадим Мездрін. Його слова також підтвердив керівник управління торгівлі Сергій Горбовський, якого журналіст Першої електронної зустрів вже біля МАФу.

За його словами, жодних дозволів на ведення торгівлі власникам кіоска “Млинець” в управлінні не видавали. Крім того, Сергій Горбовський зазначив, що володіє інформацією, що цю споруду дозволили встановити представники обласної ради.

“Документи на цю споруду підписані в обласній раді. Ні управління торгівлі, ні управління архітектури не мають ніякого відношення до встановлення цього кіоску. Обласна рада підписала договір про оренду цієї земельної ділянки з суб’єктом підприємницької діяльності. Ми розбираємося у цьому питанні зараз”, – розповів керівник управління торгівлі.

Доки журналісти спілкувалися з представниками міської влади, до кіоску підійшов чоловік, який намагався відкрити двері споруди ключем. Він розповів, що не знає хто власник, і що є працівником обласної ради, після чого попрямував у двір адмінбудівлі.

Журналісту Першої електронної вдалося пройти з чоловіком і поспілкуватися з його керівництвом.

Як виявилося, рішення про передачу земельної ділянки в оренду для ведення торгівлі продовольчими товарами прийняла постійна депутатська комісія обласної ради з питань власності, а конкурс на оренду нерухомого майна провело комунальне підприємство по управлінню будинками Кіровоградської обласної ради.

Про це розповів начальник комунального підприємства по управлінню будинками Кіровоградської обласної ради Тадеуш Шилюк.

“Є рішення депутатської комісії обласної ради з питань власності, яке підписане головою Кіровоградської обласної ради. Ми давали оголошення в газеті “Народне слово” про проведення конкурсу на виділення земельної ділянки під розміщення точки продажу продовольчих товарів”, – розповів він.

Тадеуш Шилюк запевнив, що він, як посадова особа, не приймає одноосібних рішень, а лише виконує рішення комісії та голови облради. За його словами, ця земельна ділянка є власністю Кіровоградської обласної ради і вони мали повне право неї розпоряджатися.

Зовсім іншу думку в коментарі Першій електронній розповів начальник управління архітектури міськради Вадим Мездрін. Він запевнив, що земля під кіоском є міською комунальною, і в обхід управління архітектури міськради там нічого не можна встановлювати.

Як завершиться ця правова земельна колізія, читайте на Першій електронній згодом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

4 коментаря до Комісія обласної ради дозволила встановити кіоск на тротуарі у центрі Кропивницького

    • Шановний наш читач, пан Андрій, якби ми вважали дані гугл-карт за першоджерело та істину, ми у кожній другій статті писали б неправду. А ви не в курсі, що розпорядженням міського голови Від 19 лютого 2016 року № 24 Про перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки міста, вулицю Дворцову і залишки вул. Леніна (від вулиці Великої Перспективної до вулиці Кропивницького) назвали вулиця Архітектора Паученка.http://www.kr-rada.gov.ua/files/content/files/raspod-20160223115224.pdf А от до вул. Великої Перспективної у нас – вулиця Дворцова. То ж перевіряйте інформацію перед тим як у нахабній формі звертатися до людей…

  1. Я цілковито підтримую рішення обласної ради! Прошу тільки, наш шановний законодавчий орган області, розглянути питання і розташувати кіоски: “Квас-Тарас”, “Пивце-винце”, “Молочко”, “Соки-води” тощо поруч. Ну, хто з чим млинці запивати забажає в таку спеку.Ну, можливо, ще кіоск з ковбаЙскою (для тих хто не наїсться)…
    Ще встановіть, столики, обов’язково з навісасми (спека ж), стільцями.
    Туалетом, на мою думку, перйматись не потрібно – ж в обласній раді та й двір обласної ради поруч.
    З повагою законослухняний Анатолій “Одобрямс”
    А вас дорогі містяни, вітаю

Коментарі заборонені.