У Кропивницькому відсвяткували Всесвітній день вишиванки

Сьогодні, 18 травня, на площі перед міською радою Кропивницького містяни почали вишивати карту України площею 24 м2.

Ця акція приурочена до Всесвітнього дня вишиванки – свята, що покликане зберегти традиції національного одягу. Цього дня близько сотні містян доповнили свій звичайний одяг українською вишиванкою. Національні мотиви в одязі поєднали з джинсами, кросівками чи діловим костюмом.

Двадцять центрів естетичного виховання за допомогою лотереї визначили, кому дістанеться одна з областей України чи АР Крим. Ті 5 регіонів, які залишилися, зможуть вишити гості центральної бібліотеки міста. Готову мапу, яка матиме розмір 24 м2, презентують кропивничанам у День Незалежності України.

“Центри отримали для себе область, яка відрізняється одна від одної унікальним орнаментом. Кожна область  має конкретну семантику кольорів, що притаманна певному географічному регіону. В подальшому, готову карту натягнуть на пінопласт і презентують кропивничанам і гостям міста”, – розповіла заслужений майстер народної творчості України Олександра Пренко.

Окрім того, глядачі мали змогу спостерігати за цікавої і різноманітною програмою у виконанні кращих творчих колективів Кропивницького. Родзинкою програми став показ національного одягу з різних куточків України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар