У Добровеличківській ЦРЛ відремонтували ще два відділення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Добровеличківська ЦРЛ

Сучасні палати з телевізорами та холодильниками, оновлена апаратура та нещодавно відремонтовані приміщення – днями Центральна районна лікарня Добровеличківського району офіційно відкрила ще два оновлених відділення. Гінекологічне та терапевтичне – тепер відповідають рівню центру госпітального округу західного регіону Кіровоградщини.

У приміщеннях цих двох відділень ще відчувається запах фарби – усі стіни, підлога та стеля нещодавно були відремонтовані. Гінекологія оснащена сучасною технікою. Кожна палата у терапії має по два-три ліжка. А в деяких – навіть по одному. У багатьох палатах є телевізори та холодильники – подарунки меценатів, які допомагали і з ремонтом, і з оснащенням. Загальна вартість ремонтних робіт перевищила 860 тисяч гривень. Із районного бюджету було виділено 493 тисяч гривень – за ці кошти повністю оновили терапевтичне відділення. Ще 370 тисяч – кошти спонсорської допомоги, які були витрачені на гінекологічне.

У терапії та гінекології замінили сантехніку та системи водопостачання, опалення, електропостачання, вікна замінили на енергозберігаючі. Сюди закуплено нові меблі, необхідну побутову техніку тощо.

“Після проведення ремонту, реконструкції, теплосанації, приведення до вимог сучасності, ми відкриваємо нові відремонтовані затишні і комфортні терапевтичне та гінекологічне відділення нашої лікарні”, – зазначив під час привітального слова головний лікар Добровеличківської ЦРЛ Петро Гинькут зробив історичний екскурс у життя медзакладу.

Добровеличківська центральна районна лікарня вважається одним із найстаріших медичних закладів області. До 1880 року на всю Добровеличківську волость був єдиний медичний пункт. Того  року його перетворили на земську лікарю, яка мала 20 стаціонарних ліжок, де працювали лікар, акушерка та два фельдшери. Із того часу медзаклад розвивали та осучаснювали. Впродовж останніх років в центральній районній лікарні проведені якісні ремонти пологового, дитячого, хірургічного, одного поста терапевтичного відділень, операційного блоку, харчоблоку, поліклінічного відділення. Розпочато ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії. У медзакладі вже встановили енергозберігаючі вікна в кількості   понад  360 штук, що дає змогу зекономити на опаленні до 280 тисяч гривень в рік. Усі відділення центральної районної лікарні забезпечені комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет. Наприклад, нещодавно було також реконструйовано дитяче відділення та пологове.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар