У Кропивницькому Прем’єр-міністр розповів майбутнім лікарям про медичну реформу

Сьогодні, 13 квітня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи з візитом у Кропивницькому, зустрівся зі студентами факультету Донецького національного медичного університету ім. М.Горького. Він розповів майбутнім лікарям про елементи, з яких складається реформа галузі, а також про інші плани Уряду по реформуванню.

На зустріч із Володимиром Гройсманом зібралася повна актова зала вишу. Крім студентів-медиків послухати другу людину у державі прийшли місцеві чиновники та керівники інших навчальних закладів.

Прем’єр-міністр назвав медичну реформу однією із ключових реформ, які планує реалізувати Уряд. Володимир Гройсман констатував, що медична система, яка до цього діяла в Україні є “неадекватною в часі”.

“Система охорони здоров’я в Україні на сьогодні є майже зруйнованою, на превеликий жаль. Там, де є професійні кадри, там, де вдалося забезпечити якісну матеріально-технічну базу, ми отримуємо добрі показники. Але якщо ми подивимося на самий основний показник – термін тривалості життя українця, то ми побачимо, що ми відстаємо приблизно на 7 років від країн ЄС. Це означає, що система є неадекватною в часі. Її потрібно змінювати”, – наголосив Володимир Гройсман.

Голова Уряду відзначив, що фінансування на сьогодні у медичній системі є, але використання цих коштів є абсолютно неефективним.

“Якщо ми змінимо систему управління галуззю охорони здоров’я, то зробимо так, що ми будемо фінансувати не стіни лікарні, а конкретну медичну послугу”, – переконаний Прем’єр-міністр.

На думку Володимира Гройсмана, головними складовими ефективного фінансування медичної послуги є достойна заробітна плата лікаря та державне забезпечення мінімального гарантованого рівня безкоштовного лікування для наших громадян. Саме з цих елементів складається медична реформа.

Крім реформування медичної галузі Прем’єр-міністр говорив і про зміни у пенсійному забезпеченні, а також про негативний вплив війскової агресії РФ на економіку держави.

“”У 2014 рік, коли розпочалася агресія, наша країна увійшла абсолютно слабкою. Згадайте, які були важливі виклики у 2014-15 рр. Але в той час Уряд спрацював. Це нікому не подобається, тому що приймалися непопулярні рішення. Звісно, ну кому ж це може сподобатися? Але ці рішення були тоді необхідні країні. І повертаючись до того, як ми прожили останнє десятиріччя, якби у 2007 році були реалізовані нормальні якісні зміни, нормальні реформи, сьогодні ми б не їздили по поганим дорогам, у більшій частині лікувальних закладів була б зовсім інша атмосфера, була б інша вартість національної валюти, не було би інфляції. Але ми не маємо права опускати руки. Я глибоко переконаний, що 2017 рік стане роком зростання”, – висловив впевненість Володимир Гройсман.

Після свого виступу голова Уряду відповів на питання присутніх у залі. Студентів-медиків хвилювали питання розширення списку безкоштовних ліків для населення та соціальне забезпечення інтернів. А один зі студентів, взявши мікрофон, попросив сфотографуватися з Володимиром Гройсманом, чим дуже розвеселив присутніх. “Я коли їхав сюди, я мріяв про це”, – відповів на прохання студента Прем’єр-міністр.

Після цього голова Уряду виконав прохання і зробив колективні фото з майбутніми лікарями.

Читайте також:

У центрі Кропивницького для Гройсмана “почистили” дороги від припаркованих машин

Гройсман пообіцяв видавати зарплату керівникам регіонів наліпками

Прем’єр-міністр України назвав “марафет” у Кропивницькому “закорєнєлою совєтчиною”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар