На Театральній площі у Кропивницькому обласний військкомат провів агітаційну акцію

Сьогодні, 22 березня, у Кропивницькому, обласний військовий комісаріат влаштував агітаційну акцію по залученню військовослужбовців за контрактом.

На Театральній площі розмістили намет з інформаційними листівками про контрактну службу, а увагу перехожих до акції привертали за допомогою рок-симфоній у виконанні оркестру 3-го полку спецпризначення.

Офіцер обласного військового комісаріату, відповідальний за відбір на військову службу за контрактом старший лейтенант Дмитро Рій розповів Першій електронній, що наразі контрактниками комплектуються лише бойові підрозділи. Тобто військові будуть брати участь у проведенні АТО.

“Військова служба за контрактом – це альтернатива будь-якому працевлаштуванню. У першу чергу, це стабільність – Збройні сили України нині спроможні повністю виконувати свої зобов’язання щодо соціального пакету – безкоштовне медичне обслуговування, виділення коштів на придбання житла, грошове забезпечення на рівні 13 тис. грн в середньому”, – розповів офіцер.

За його словами, Кіровоградщина займає лідируючі позиції у забезпеченні збройних сил військовослужбовцями за контрактом. Люди радо йдуть до лав збройних сил, аби захистити свою Батьківщину.

“Один такий захід долучає не менше 20-30 чоловік. Люди приходять, цікавляться, ми їх відправляємо до військкомату за місцем проживання, де вони отримують додаткову інформацію. А при виявленні бажання заключити контракт – проходять медичний огляд та психологічну перевірку.
Після цього той, хто має досвід бойових дій, відправляється безпосередньо до військової частини, хто не має цього досвіду – до навчального центру, а потім – до бойової частини”, – каже офіцер відповідальний за відбір на військову службу за контрактом.

Дмитро Рій запевняє, військова служба за контрактом, це не тільки стрілець або водій. Є в армії дуже багато професійних вакансій – зв’язок, розвідка, артилерія. Зокрема, серед військових, артилерист вважається дуже високоінтелектуальною професією.

Залучають до служби за контрактом чоловіків від 18 до 60 років, і жінок від 18 до 50. Подібні заходи планують проводити постійно, декілька разів на тиждень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар